«ХІММАШ» ВИЯВИВСЯ СИЛЬНІШИМ

У п’ятому турі чемпіонату області з футболу ФК «Звягель-750» виступив удома, приймаючи непоступливий і амбіційний ФК «Хіммаш» з м.Коростень. У минулому сезоні звягельчани взяли чотири очка з шести можливих у двох іграх проти цього суперника, тож гра обіцяла бути досить цікавою. Тим більше, що у нинішньому сезоні обидва клуби йшли без поразок, маючи у своєму активі лише перемоги. В попередньому турі ФК «Звягель-750» переміг на виїзді ФК «Вручій», а ФК «Хіммаш» вдома не зоставив шансів володарю кубка області ФК «Легіон», перемігши суперників з рахунком 4:1.
Цей спортивний двобій зібрав на стадіоні «Авангард» чимало уболівальників, практично усі сидячі місця були зайняті. Матч розпочався обопільними швидкими атаками, кожна з якої завершалася ударами в сторону воріт, хоча точності бракувало.
Гравці обох клубів грали самовіддано, граючи на грані «фолу», однак головий арбітр був напоготові, перериваючи грубу гру, караючи порушників. Отже, з таких порушень поблизу воріт коростенців господарі використали невдало, захисники гостей відбили шкіряну кулю на своїх нападників, які на великій швидкості помчали до воріт М.Дуброва, два нападаючих опинилися проти трьох захисників, які втім зіграли невдало. Оминувши двох захисників, котрі страхували центральну зону, нападник гостей спрямував м’яч повз руки воротаря в нижній кут воріт. До кінця першого тайму гравці «Звягеля-750» будь-що намагалися зрівняти рахунок, однак велика кількість неточних передач у середині поля зводила нанівець усі намагання вдало завершити першу половину гри. Хіммашівці, відійшовши на власну половину поля, вдало перекривали усі небезпечні точки поля, вдало застосовуючи пресинг, нав’язавши господарям свою тактику гри.
Друга половина гри розпочалася із затримкою. На полі ж численні спроби гравців команди господарів вирівняти гру в основному не вдавалися через незлагодженість командних дій. Окремі індивідуальні дії найактивнішого в клубі Я.Корнійчука успіху не приносили. А вдале використання гравцями «Хіммашу» розіграшу кутового удару, де захисники «Звягеля» знову персонально не розібрали гравців суперника, дозволив гостям головою провести другий гол у ворота господарів.
До кінця матчу перебіг подій на полі та рахунок гри не змінився, щоправда, за кількістю жовтих карток перевага була на боці звягельчан, у пасиві яких таких карток — 2, а у коростенців їх назбиралося — 4. Переможці матчу продемонстрували рівну командну гру, чітку взаємодію в усіх лініях, показали значно менший відсоток браку при передачах, а їхня блискавична контратака взагалі була чи не ідеальною. Гра від оборони цілком вдалася. Як жартували уболівальники, 13 червня було явно не на нашу користь, втім саме в таких поєдинках загартовується психологія гравців та гартується вольовий настрій на гру.
Після завершення матчу президент ФК «Хіммаш» Ігор Хашаба сказав: «Команда «Звягель-750» є досить перспективним клубом, адже у їхньому складі багато молодих амбіційних гравців, у яких ще є час для підвищення індивідуальних та командних дій. А поразка повинна ще більше зорганізувати гравців клубу, слідом прийдуть і перемоги».
Щодо своєї команди, то було сказане наступне: «Спонсори ФК «Хіммаш» з числа комерційних структур м. Коростень поставили завдання перед клубом завоювати першість у чемпіонаті Житомирщини та потрапити до фінальної частини всеукраїнської аматорської ліги. Ці вимоги вони підкріпили фінансовими вливаннями, що дало нам можливість придбати кваліфікованих гравців для підсилення гри».
У складі ФК «Звягель-750» у програмному матчі виступили М.Дубров, І.Вакуленко, Д.Горбаченко, І.Ковальчук, В.Ванжура, Д.Ржондковський, А.Доманський, Я.Корнійчук, М.Войтович, Р.Весельський, Д.Лободін, А.Диняк, А.Корнійчук.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ