Наш стронгмен змагався з найсильнішими атлетами України

Наш стронгмен змагався з найсильнішими атлетами України

16 серпня в Києві відбувся чемпіонат України зі стронгмену. У змаганнях узяли участь 28 богатирів, які приїхали з різних куточків держави позмагатися в п’яти силових вправах: перекиданні великої покришки вагою 320 кг, підніманні колоди над головою (90-110 кг), «прогулянці фермера» з валізами (100-120 кг кожна), становій тязі товстим грифом Акселя, який у діаметрі 50 мм, та перенесенні на грудях ваги від 90 до 110 кг.
Усе це — на дистанцію 40 м і на швидкість! Житомирську область представляли лише два атлети, адже цей вид спорту — доволі екстремальний та специфічний, не кожному спортсмену під силу: Вадим Омельчук, який також є головою Житомирського обласного осередку Федерації стронгмену України (м.Новоград-Волинський, де знаходиться обласна база підготовки зі стронгмену) та Роман Радчук (м.Житомир). У запеклій боротьбі Вадим виборов 12 місце серед найсильніших атлетів України, а Роману довелося знятися зі змагань за станом здоров’я після виконання другої вправи.
Нагадаємо, що впродовж останніх років у нашому місті з нагоди Дня Незалежності відбуваються видовищні силові змагання «Zvyagel Strongman CUP», де кожен охочий може спробувати свої сили. Цього року захід перенесено. Очікується, що змагання відбудуться 14 жовтня — на День захисника України. За всіма подробицями можна звернутися до організатора змагань — Вадима Омельчука, електронна адреса: strong.trenet@gmail.com.
Власна інформація