На апаратній нараді озвучено найголовніші новини та окреслено завдання на поточний тиждень

На апаратній нараді озвучено найголовніші новини та окреслено завдання на поточний тиждень

На щотижневих оперативній і апаратній нарадах 17 серпня в.о. міського голови Оксана Гвозденко окреслила низку завдань на поточний тиждень із забезпечення життєдіяльності Новоград-Волинської міської ОТГ.
Уже традиційно найбільше уваги було зосереджено на галузі житлово-комунального господарства, адже від ефективності роботи її керівників залежить охайність та благоустрій міста. Так, Оксана Василівна відмітила, що виконання ряду завдань гальмується виконавцями робіт. Серед іншого, йдеться про косіння трави (зокрема на ділянці, де раніше розміщувалася стара школа №7), очищення від хащів Парку Перемоги та відпрацювання плану-схеми з прибирання Парку культури і відпочинку. Щодо останнього, також було вказано на недостатнє прибирання території парку, особливо у вихідні дні.
Між тим, минулого тижня покошена трава на вулицях Гранітна, Леваневського й Ціолковського, площі Лесі Українки, поруч із Чорнобильським знаком та в мікрорайоні «Лубчиця». Зрізано аварійні дерева в с. Майстрові та на вулицях Ушакова і Лугова, відремонтовано 5 лавок, усунуто 2 аварії на каналізації та відловлено 6 безхатніх собак, яких направлено на стерилізацію. За допомогою співпраці з поліцією вдалося зупинити вивантаження львівського сміття на полігон ТПВ.
Минулого тижня розпочато ямковий ремонт доріг міста за допомогою УЯРу, який працюватиме біля гарнізонного Будинку офіцерів. Відповідно до доручення Оксани Гвозденко, поруч із Будинком офіцерів розпочато підготовку ділянки для висадки алеї з 3000 тюльпанів на честь героїв, котрі віддали своє життя за Україну. Крім того, заплановано оновлення дорожніх знаків та розпочато роботи з облаштування автобусної зупинки поруч із ЗОШ №9.
Збереження головної водної артерії міста річки Случ є одним із головних завдань міської влади. У минулу п’ятницю начальника управління ЖКГЕ та КВ міської ради Олександра Богданчука було відряджено до Коростеня, щоб вивчити коростенський досвід з очищення річки за допомогою багатофункціональної машини-амфібії TRUXOR. Спеціальне обладнання вартістю 3,5 млн грн косить у воді водорості на глибині 90 см до 2 га на день. Щоправда, процедуру очищення від водоростей необхідно повторювати кожні 2-3 тижні. З’ясувавши всі «за» та «проти» визначено, що аналогічну техніку потребує і Новоград-Волинський.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради