Нарада з питань підготовки до відзначення Дня пам'яті захисників України

Нарада з питань підготовки до відзначення Дня пам'яті захисників України

Указом Президента України №621/2019 призначено День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України — щорічно відзначається 29 серпня.
12 серпня під головуванням в.о. міського голови Оксани Гвозденко відбулася нарада з питань підготовки до відзначення Дня пам’яті захисників України.
З метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та увічнення їх героїзму, планується проведення акції з висадки алеї 3000 тюльпанів.
Цю ініціативу голови громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» у місті Новограді-Волинському Олени Чернявської було підтримано керівництвом міста. У свою чергу, в.о. міського голови Оксана Гвозденко запропонувала створити алею тюльпанів поруч із 31-м Гарнізонним будинком офіцерів. Ділянку для висадки тюльпанів буде підготовлено відповідним чином, щоб 29 серпня матері, дружини та діти загиблих військовослужбовців власноруч заклали алею з тюльпанів на честь героїв, які віддали своє життя за Україну.
Також цього дня передбачено оголошення хвилини мовчання та покладання квітів до пам’ятних знаків захисникам України.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради