Із 24 серпня в місті — «жовтий» рівень поширення COVID-19

Із 24 серпня в місті — «жовтий» рівень поширення COVID-19

21 серпня заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук провела чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19. На підставі оцінки епідемічних показників Державною комісією з питань ТЕБ та НС, з 24 серпня в Новограді-Волинському встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Упродовж двох тижнів на території міста діють заборони, які відповідають «жовтому» рівню:

  • перебування в громадських будівлях та громадському транспорті без масок;

  • перевезення пасажирів у кількості більшій, ніж кількість сидячих місць;

  • проведення масових заходів із розрахунку більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

  • робота кінотеатрів із наповненістю понад 50%;

  • робота після 24:00 та до 7:00 год розважальних заходів у закладах (нічних клубах), а також місць громадського харчування, крім доставки та замовлень на винос;

  • відвідування установ соціального захисту, де перебувають люди похилого віку;

  • проведення масових заходів у закладах харчування в кількості понад 20 осіб.


Також на засіданні було зазначено, що протягом тижня фахівці Новоград-Волинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області брали участь у комісійному обстеженні дотримання правил карантину в садочках та закладах позашкільної освіти. Зауважень не виявлено.
У період із 14 по 20 серпня фахівцями Держпродспоживслужби проведено 15 позапланових перевірок підконтрольних об’єктів на предмет дотримання карантинних заходів, порушень не виявлено. У складі мобільної групи спільно з працівниками поліції комісійно обстежено 44 об’єкти різних форм власності, виявлені порушення на 5 об’єктах, винесене попередження власникам закладів.
Працівниками поліції складено три протоколи у зв’язку з виявленими порушеннями на суб’єктів господарювання, проводяться інформаційно-роз’яснювальні бесіди, перевірка повідомлень у додатку «Дія» та контроль за особами, які перебувають на самоізоляції, тощо.
Мобільною групою за напрямком контролю за роботою міського пасажирського транспорту протягом поточного тижня перевірено дотримання карантинних заходів у 18 автобусах. Виявлено деякі порушення щодо носіння масок у громадському транспорті, перевізникам наголошено на проведенні дезінфекції транспортних засобів.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради