Центральна дитяча бібліотека ім.Олени Пчілки відкрила нову сторінку своєї історії

Центральна дитяча бібліотека ім.Олени Пчілки відкрила нову сторінку своєї історії

У День Незалежності України, 24 серпня, у Новограді-Волинському на вул.Замкова, 3/6, відбулося урочисте відкриття нового приміщення центральної дитячої бібліотеки ім. Олени Пчілки.
На подвір’я бібліотеки завітали в.о. міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць, директор міської центральної бібліотечної системи Людмила Онищук, працівники бібліотеки, юні читачі та їх батьки, місцева громада.
Щирі слова вдячності за сприяння в отриманні для книгозбірні нового сучасного приміщення були висловлені в.о. міського голови, куратору галузі культури Оксані Гвозденко.
Звертаючись до присутніх, Оксана Василівна підкреслила, що дитяча бібліотека є центром інформаційного забезпечення, духовного збагачення, розвитку інтелектуальних та творчих здібностей користувачів. Під керівництвом завідувачки Людмили Писаренко бібліотека отримала відзнаку управління культури Житомирської обласної державної адміністрації, як «Краща міська бібліотека», а в 2015 році стала переможцем відкритого рейтингу популярності «Гордість міста» в номінації «Кращий заклад культури».
Оксана Гвозденко подякувала всім, хто своєю працею долучився до відкриття нового приміщення, та побажала, щоб оновлена книгозбірня наповнювалася читачами.
За сумлінність, ініціативність у роботі, професіоналізм та з нагоди Дня Незалежності України Почесними грамотами Новоград-Волинської міської ради із грошовою винагородою були відзначені заступник директора міської центральної бібліотечної системи з господарської роботи Микола Бакало та інженер-програміст центральної міської бібліотеки Сергій Лавренюк.
Слова вдячності від завідувачки бібліотекою були адресовані всім, хто доклав багато зусиль, допомагав фізично, морально і матеріально. Зокрема, депутатам міської ради Віталію Якубову, Юрію Новиченку, Андрію Рассадіну та Віталію Табалюку, директору КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» Сергію Моісеєву, директору КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Людмилі Тодорович, магазину будматеріалів «Епіцентр» ФОП Олександру Мясковському.
«Дякую всім благодійникам, активним читачам, колегам, усім, хто, відклавши безліч турбот і проблем, прийшов на допомогу, допоміг зробити приміщення бібліотеки затишним та гостинним. Така підтримка є свідченням небайдужого ставлення до проблем культури і розуміння важливості виховання підростаючого покоління міської громади», — наголосила Людмила Писаренко.
Почесне право перерізати символічну червону стрічку на честь відкриття нового приміщення бібліотеки було надано в.о. міського голови Оксані Гвозденко та переможцю Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2020», кращому читачу області — Даниїлу Шуляківському. Усіх було запрошено пройтися новими залами центральної дитячої бібліотеки та зробити фото на згадку про цю хвилюючу мить. Найактивніші читачі отримали символічний ключ від улюбленої книгозбірні.
Заклад відкрив нову сторінку своєї історії — сучасне, просторе приміщення для проведення змістовного дозвілля юними звягельчанами і їхніми батьками. Тепер бібліотека вже за новою адресою (вул. Замкова, 3/6) гостинно зустрічатиме всіх, хто любить читати та з користю проводити вільний час.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради