Новоград-волинці відзначили головні свята нашої державності

Новоград-волинці відзначили головні свята нашої державності

День Державного Прапора та День Незалежності є основними державними національними святами України, адже прапор є невід’ємним символом будь-якої країни, а щодо незалежності — український народ віками йшов до неї у святому прагненні жити у вільній, незалежній країні, і 29 років тому ця мрія здійснилася.
22 серпня в селі Майстровій Волі на території школи відбувся святковий концерт до Дня Незалежності України. Учасники художньої самодіяльності подарували змістовний концерт, у якому звучали пісні про Україну, про рідну землю, про маму, про кохання, які дуже сподобалися всім присутнім.
23 серпня в Новограді-Волинському відбувся патріотичний заїзд на роликах із прапорами України. Заїзд ролерів із державною символікою провели громадський активіст Сергій Руденко та дві маленькі містянки: Анастасія Іванова і Каріна Агеєва. Із бойовими синьо-жовтими стягами, привезеними із зони проведення АТО, де наші військовослужбовці продовжують боронити незалежність України від загарбника, ролери проїхали вулицею Шевченка.
На території міського пляжу управлінням у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради було організовано дозвілля для жителів та гостей громади. Протягом дня і дорослі, і малеча мали можливість знайти собі заняття до душі: сплав на байдарках, змагання з пляжного волейболу, бадмінтону, дартсу, перетягування канату, спортивні естафети, стрільба в тирі, інтелектуальна вікторина, боді-арт та майстер-класи для дітей, сеанс одночасної гри з шахів.
Відзначення 29-ї річниці Незалежності України 24 серпня розпочалося із вшанування пам’яті полеглих героїв, котрі віддали життя за незалежність нашої держави. В.о. міського голови Оксана Гвозденко, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький, посадовці, військовослужбовці, представники громадськості поклали квіти до пам’ятних знаків загиблих у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України: Меморіалу загиблим учасникам АТО та Арки Героїв Небесної Сотні.
Багато цікавинок у цей день для родинного відзначення свята організувала галузь освіти в міському Парку культури та відпочинку. Палац дітей та молоді розташував «Ігрове містечко». Центр науково-технічної творчості учнівської молоді представив «Творчу майстерню» (аквагрим та майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва). Вихованці Новоград-Волинського вищого професійного училища презентували роботи з дерева та бісеру, колекцію вишитих суконь і сорочок, провели майстер-клас із вишивання та оформлення зачісок. Для відвідувачів парку були продемонстровані відкриті тренування серед вихованців дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки.
На правому березі річки Случі пройшли показові виступи технічних гуртків із авіамоделізму. Керівники гуртків Центру науково-технічної творчості учнівської молоді з вихованцями показали свою майстерність. Подивитися на віражі в небі прийшли жителі та гості міста, завітавши на святкові заходи до Дня Незалежності на територію старовинної звягельської Фортеці.
Надвечір тут відбулася концертна програма муніципального духового оркестру (керівник — Олег Гурбан), концерт «Із Україною в серці» за участю аматорських колективів міста. Неймовірно драйвовою музикою запалювали в серцях новоград-волинців вогонь справжнього року місцеві рок-гурти «Ba Doom» та «Fireflies».
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради