«Коли зупинка схожа на зупинку, а не на «бомжатник»

«Коли зупинка схожа на зупинку, а не на «бомжатник»

МІСТЯНИ ХОЧУТЬ БАЧИТИ СУЧАСНІ ЗМІНИ, А НЕ «ПІДЛАТАНЕ» СТАРЕ
Влада прозвітувала, що переоблаштовано три зупинки громадського транспорту: на «Зелених» (вул.Житомирська, 81), «Автовокзалі» (вул.Наталії Оржевської, 4-А), «Стоматології» (вул.Шевченка, 28/2). Дійсно, приємно спостерігати за змінами на краще в екстер’єрі міста, адже вони давно «просяться» на кожному кроці. «Дякуємо підприємцям, які обслуговують вищезгадані зупинки, за приведення їх до належного стану: ФОП Каратуша С.Г., ФОП Ковальська Л.К., ФОП Псьота Л.П., АТ «Креді Агріколь Банк», — на сторінці міської ради висловила подяку в.о. міського голови Оксана Гвозденко. Реакція містян, слід зауважити, з цього приводу виявилася різною.

Ось деякі з коментарів:
«Ура! Тепер зупинка на «Зелених» схожа на зупинку, а не на «бомжатник». Непогано ще б графік руху автобусів прикріпити».
«Залишається, щоб пасажири підтримували порядок і не обвішували зупинки оголошеннями».
«Дуже вдячні! Приємно себе почуваєш у дбайливо прибраному місці».

Є й негативні відгуки, теж цілком зрозумілі, адже сучасні зупинки в багатьох містах давно мають якісно кращий вигляд. Ніж ті, якими похвалилася новоградська влада.
«Скажіть, будь ласка, вам подякувати потрібно за пару банок фарби і роботу віником? Коли в місті, хоча б у центральній частині, з’являться сучасні зупинки? Це ж реальний відстій. Соромно... У центрі міста, під «Укртелеком» — жахіття, у інших мікрорайонах — те саме. Коли новоградці побачать якісні зміни на краще з місцевого бюджету? Дякувати Богу, що Олена Пчілка народила в нашому місті видатну поетесу Лесю Українку, то хоча б до дня її народження підлатали місто з обласного бюджету».
Співпраця замість амбіцій — цю тезу вважають єдино правильною підприємці, які працюють у місті. «Влада уже б давно мала зрозуміти і визнати, що без взаємопідтримки, взаємодопомоги підприємств і підприємців, взаємоповаги до бізнесу (ФОПів), волонтерів, ГО, активних людей, вона не в змозі самостійно навести лад», — вважає представник бізнесу.
Як би там не було, приклад підтримки влади продемонстрували підприємці, які обслуговують відремонтовані зупинки. Проте цього, за запитами в сучасному суспільстві, недостатньо. Люди чекають, коли в місті з’являться справді сучасні зупинки — із цікавим дизайном і функціональністю. І це, певна річ, вже не є компетенцією лише підприємців.
Як-от, наприклад, у сусідньому, теж невеличкому місті Дубно, де на автобусній зупинці можна зарядити телефон і побачити важливу інформацію. Нова споруда — подарунок від бізнесменів. Містить карту міста з вказівками для туристів, екран із цікавими краєвидами Дубна, району та України, вислови визначних українців. А разом із тим — рекламу бізнесу, який допоміг реалізувати цей проєкт.
Юлія КЛИМЧУК