Куди балотуватиметься Дмитро Рудницький?

Куди балотуватиметься Дмитро Рудницький?

Партія «Наш край» на Звягельщині набирає обертів. Ще одна потужна особистість стала на чолі «Нашого краю». Дмитро Рудницький очолив Новоград-Волинську міську організацію партії «Наш край».
Минулого тижня ми розповідали про плани й наміри очільника районного осередку Степана Нусбаума. Сьогодні ж хочемо ознайомити вас із рішенням Дмитра Рудницького.

— Дмитре Вікторовичу, чому сьогодні взялися очолювати «Наш край»?
— Наприкінці минулого року, коли я склав повноваження голови районної ради, я лишився безпартійним, оскільки БПП реорганізували в ЄС. Після прийняття нового виборчого кодексу всі зрозуміли, що балотуватися без партії неможливо, і багато людей ринулись у рейтингові партії, щоб «застовпити» перші місця в «прохідних списках». Для мене завжди була важлива не сама партія, а люди, які входять до її складу. Тому ми обрали взагалі не рейтингову, маловідому партію і почали формувати власну команду. Та й назва тут говорить сама за себе — «Наш край». До її числа увійшли лише перевірені часом і якісними вчинками та справами відомі особистості. Люди, які звикли працювати на результат та робити гарні справи. Степан Нусбаум, Віктор Мельник та багато інших, про яких ми незабаром розповімо людям. Я пропоную співпрацю тільки тим, хто показав власними діями спроможність і готовність працювати задля розвитку рідного краю. Якщо простіше, то в команду «Нашого краю» підбираю лише найкращих. Я розумію, що роботи буде дуже багато, а тому впоратися з усіма завданнями, які необхідні для розвитку Новограда-Волинського, можуть тільки професіонали.
— Які завдання Ви ставите перед командою та собою?
— Планів у команди багато, адже кожен, хто долучається до її складу, має своє бачення розвитку тієї чи іншої сфери життєдіяльності міста. Обов’язковою умовою для вступу в команду було запропонувати власних два-три пункти, які виведуть життя громади на позитивну динаміку. Та про це згодом кожен із моїх однодумців розповідатиме особисто.
Моя ж основна робота в цій каденції буде присвячена розвитку та зайнятості молоді в громадах як міських, так і сільських. За молоддю стоїть величезний потенціал.
Це те, що я не встиг доробити на посаді голови районної ради. А саме — створення Відкритого молодіжного простору спільно з агенцією місцевого розвитку (надалі — АМР) та бізнес-інкубатором.
Ви тільки уявіть місце, де зможе збиратися креативна молодь і генерувати ідеї для розвитку громади й бізнесу. І тут їхні ідеї будуть відразу втілюватися у вигляді проєктів від фахівців АМР та бізнес-інкубатору.
Тут молодь зможе здобувати знання та досвід на цікавих зустрічах і тренінгах. Тут же ми будемо вирощувати молодих фахівців для місцевого бізнесу або підприємництва. Погодьтеся, що це цікаво.
Я вважаю, що розвиток молоді — це найактуальніше в нашому сьогоденні. Тому я завжди вкладав і продовжую вкладати свої сили в нашу молодь.
Наступне, що ставлю собі за мету, — це продовження втілення проєкту «Безпечні громади». Цей проєкт я декілька років виношував як маленьке дитя спільно з представниками сільських громад і депутатами міської ради, які підтримували цю ідею. Він вдало почав розвиватися, досяг певного етапу на шляху втілення і… не був реалізований через байдужість міської влади.
Мабуть, кожен мешканець бажає жити в безпечній та захищеній громаді. Це — безпека кожного з нас та наших дітей.
— Багато жителів міста вважають, що Ви були б успішним міським головою. І хотіли б бачити Вас саме на цій посаді. Які ж плани у Вас особисто?
— Я чотири роки працював головою районної ради. Набув великого досвіду в місцевому самоврядуванні. Закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, здобувши ступінь магістра публічного управління та адміністрування. Маю знання, які потрібні для управління громадою, але моя душа підказує, що зможу більше принести користі суспільству, займаючись тією справою, яку розпочав. Було б нечесно і несправедливо щодо виборців, та й безглуздо, розриватися між керуванням громадою і власним бізнесом. Не було б ладу ні там, ні там. Тому я вирішив використати свій досвід і реалізувати задумані плани, будучи депутатом нашої громади.
— «Наш край» знають як партію лідерів, професіоналів і господарників. А хто саме зі знаних у нашому місті людей йтиме з Вами пліч-о-пліч? І хто представлятиме «Наш край» у боротьбі за мерське крісло?
— Я вище зазначив лідерів та господарників, які вже в команді «Нашого краю», а інших, також відомих і прогресивних членів нашої команди ми обов’язково представимо людям.
Що ж стосується кандидата на посаду міського голови, то він обов’язково буде. Я вважаю, що це має бути людина, яка здатна навести лад у нашій новій об’єднаній громаді. Після того, як наша команда визначиться з гідним кандидатом, ми відразу розповімо в наступних випусках газети.
Розмову вела Вікторія ЗИМНА