«Звягель-2» покращив свою турнірну позицію в першості області

«Звягель-2» покращив свою турнірну позицію в першості області

29 серпня розпочалося друге коло обласних футбольних турнірів. На прохання ФК «Звягель» календарний матч 8-го туру проти «Зорі» із Врублівки перенесли з 29 серпня на 9 вересня. Звягельчани мотивували це недостатністю часу на відновлення й підготовку до другого кола через участь у фіналі кубка області.
«Дякуємо керівництву «Зорі» за розуміння й позитивне рішення щодо нашого прохання», — повідомив ФК «Звягель» на своїй сторінці у Фейсбуці.
Інший учасник кубкового фіналу — ФК «Бердичів» — свій матч чемпіонату відіграв за планом і поступився на виїзді в Коростені — 1:2.
Таким чином коростенці, провівши тепер на гру більше, випередили «Звягель» у турнірній таблиці на два очки.
Інші матчі 8-го туру чемпіонату області: «Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — ФК «Радовель» — 2:1; «Агролайф» (Попільнянський район) — «Полісся» (Ставки) — 4:2.
А «Звягель-2» покращив свою турнірну позицію в першості області. Новоградці з рахунком 3:1 у гостях перемогли команду «Оріон» (Нова Борова).
«Звягель-2» має 15 очок і посідає друге місце. Лідирує ФК «Миропіль», у якого 19 очок.
* * *

Доки тривала перерва між першим і другим колами чемпіонату, на офіційній сторінці ФК «Звягель» опублікували цікаву статистику.
«Команда ФК «Звягель» у новітній історії Житомирського футболу (з 1992 року) 7 разів грала у фіналах обласного кубка. Це — другий показник після «Коростеня» (11 разів) серед усіх команд області. «Звягель» випередив такі команди, як черняхівська «Система-КХП» та коростенський «Хіммаш», які пробивались у фінали по 5 разів.
Команда «Звягель» тричі ставала володарем кубка області. Це — четвертий показник після «Коростеня» (5), черняхівської «Системи-КХП» та коростенського «Хіммашу», які здобували обласний кубок по чотири рази.
За кількістю програних фіналів (4), як і за загальною кількістю виходів до фіналу, «Звягель» також поступається лише команді СК «Корос-тень» (6).
Звісно, що програвати у фіналі кубка морально важче, аніж на ранніх стадіях, але це також досягнення, яке карбується в історії клубного та Житомирського футболу», — пише ФК «Звягель».
Нагадаємо, що у фінальному матчі кубка області, який відбувся 19 серпня в Житомирі на «Спартак Арені», бердичівляни з рахунком 3:0 перемогли ФК «Звягель».
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Звягель»