Відбулися щотижневі оперативна та апаратна наради щодо забезпечення життєдіяльності міської ОТГ

Під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко 31 серпня відбулися щотижневі оперативна та апаратна наради, у ході яких було опрацьовано низку робочих питань.
На початку апаратної наради Олена Пономаренко наголосила, що термін дії карантину в Новоград-Волинській міській ОТГ, як і в усій Україні, продовжено до 31 жовтня. На підставі оцінки епідемічних показників місто Новоград-Волинський із 31 серпня віднесено до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Відтак, увагу було акцентовано на дотриманні всіх карантинних обмежень.
Начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук зазначила, що 1 вересня розпочалося навчання в школах, за винятком навчальних закладів у регіонах з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки. Управлінням розроблено регламент організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину та комісійно здійснено перевірку готовності закладів до нового 2020-2021 навчального року. Також 31 серпня управлінням проведено челендж «Вперед у школу!», який присвячено початку нового навчального року в закладах загальної середньої освіти міської ОТГ.
Заступник міського голови Оксана Гвозденко поінформувала, що 29 серпня, до Дня пам’яті захисників, за ініціативи ГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» в місті Новограді-Волинському (голова — Олена Чернявська) на клумбі біля гарнізонного Будинку офіцерів висаджено 3 тисячі тюльпанів. Заступник міського голови висловила подяку управлінню ЖКГЕ та КВ міської ради (начальник — Олександр Богданчук) за підготовку території для висадження квітів (поточний ремонт УЯРом, розпланування клумби). Восени в спеціально залишених місцях на клумбі планується висадити троянди.
Також Оксана Василівна подякувала за участь і сприяння в реалізації проєкту відділу культури та туризму міської ради (начальник — Лариса Заєць) та гарнізонному Будинку офіцерів (директор — Юрій Краснобокий, інструктор культурно-просвітницької установи — Ірина Нагребецька) — за підготовку урочистого заходу; департаменту праці та соціального захисту населення міської ради (директор — Лілія Хрущ) і міському Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор — Антоніна Лапинська) — за виготовлення банера з іменами загиблих Героїв міської ОТГ, який буде передано на зберігання до музею.
Окрім того, було зазначено, що продовжується поточний ремонт доріг. До 1 вересня КП міської ради «Шляхрембуд» нанесено розмітку на пішохідних переходах, зокрема попереджувальні для учасників дорожнього руху написи «Візьми дитину за руку!», «Злізь з велосипеда!», «Зніми навушники!».
Проведено відкриті закупівлі для асфальтування майданчика та придбання фігур з метою облаштування в мікрорайоні «Світанок» скейт-парку. Розпочато роботу над створенням муралу на честь Лесі Українки на будинку по вул.Замковій, 7.
Під час нарад надано низку доручень підпорядкованим структурним підрозділам міської ради. Зокрема, управлінню ЖКГЕ та КВ міської ради доручено вирішити питання щодо убезпечення території, утвореної внаслідок видобутку піску, у житловому мікрорайоні «Болгарбуд»; проведення поточного ремонту дорожнього покриття на вул. Космічній; очищення від кущів території парку Слави; старту проведення підрядником робіт із демонтажу будівель колишнього консервного заводу на вул.Надслучанська, 1; підготовки проєкту рішення міської ради щодо затвердження правил благоустрою в новій редакції для розгляду на черговій сесії міської ради тощо.
Відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради доручено опрацювати питання щодо збільшення кількості рейсів на міських автобусних маршрутах у час «пік».
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради