Погоджено клопотання щодо присвоєння ДЮСШ імені Єрмакова Володимира Петровича

Погоджено клопотання щодо присвоєння ДЮСШ імені Єрмакова Володимира Петровича

27 серпня відбулося засідання комісії з питань топоніміки та охорони культурної спадщини, де розглянуто клопотання дитячо-юнацької спортивної школи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради про присвоєння закладу імені Єрмакова Володимира Петровича (директор школи у 1992-2016 рр.). Як повідомив присутнім членам комісії директор ДЮСШ Дмитро Пісоцький, питання про увічнення пам’яті колишнього керівника установи, який зробив значний особистий внесок у розвиток спортивної школи та фізичної культури і спорту в місті загалом, підтримано загальними зборами трудового колективу установи.
У біографічній довідці йдеться, що Єрмаков В.П. із 1976 року розпочав тренерську кар’єру в Новограді-Волинському: спочатку тренером з баскетболу при міському Палаці культури і вже у 1980 році ім’я Володимира Єрмакова було відоме на всю Україну. Захищаючи спортивну честь Житомирщини, його команди протягом багатьох років неодноразово вигравали чемпіонати та турніри тодішнього СРСР, на рівних конкуруючи із провідними баскетбольними командами з Мінська, Риги, Вільнюса і входили до п’ятірки кращих в Україні.
У 1992 році Володимир Єрмаков був одним з ініціаторів створення в місті профільного закладу фізичного розвитку підростаючого покоління. І з першого дня створення дитячо-юнацької спортивної школи (16 листопада 1992 року) став її директором. Під керівництвом Єрмакова В.П. спортивна школа розвивалася, зміцнювалася навчально-спортивна база, відкривалися нові види спорту, вихованці здобували вищі спортивні нагороди, ставали чемпіонами.
Єрмаков В.П. користувався авторитетом у спортивної громади міста, вирізнявся своєю інтелігентністю й тактовністю. За значний внесок у розвиток галузі у 2001 році був удостоєний почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України».
Земний шлях Володимира Єрмакова закінчився в 2016 році, проте спортивна громадськість і досі згадує його як засновника ДЮСШ, пам’ятає та шанує його особисті заслуги на благо спортивної слави міста.
Ініціатива щодо присвоєння ДЮСШ імені Єрмакова Володимира Петровича була підтримана членами комісії з питань топоніміки та охорони культурної спадщини одноголосно. Згідно з Положенням про комісію, її рішення носять рекомендаційний характер. Отож остаточне рішення прийматиме виконавчий комітет міської ради на одному з чергових засідань.
Після офіційного затвердження відповідного рішення адміністрація ДЮСШ планує виготовити та встановити інформаційну дошку, пов’язану з життям та діяльністю Володимира Єрмакова при вході в приміщення спортивної школи, яка почесно носитиме його ім’я.
Наразі дитячо-юнацька спортивна школа розпочинає процес громадського обговорення про присвоєння закладу імені фізичної особи — Єрмакова Володимира Петровича. Особа, відповідальна за проведення громадського обговорення, — Пісоцький Дмитро Віталійович, директор дитячо-юнацької спортивної школи міської ради. Свої пропозиції (зауваження) щодо присвоєння надсилайте на електронну адресу: dyush_n-v@ukr.net. За телефоном: (04141) 2-42-52 можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення. Обговорення триватиме до 1 листопада 2020 року. Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному сайті міської ради.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради