Юні важкоатлети з Новоград-Волинського району здобули призові місця на чемпіонаті України

Юні важкоатлети з Новоград-Волинського району здобули призові місця на чемпіонаті України

З огляду на послаблення карантинних обмежень, в Україні почали проводити спортивні змагання. Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат під гаслом: «Хто ти, майбутній олімпієць?» відбувся в Скадовську. Турнір проходив під егідою ВФСТ «Колос».
У чемпіонаті взяли участь юні важкоатлети з 14 областей, — повідомив «Звягелю» тренер-представник Віктор Рудницький.
Серед них — команда Новоград-Волинського району (с.Ярунь) та спортсмени з Першотравенська (тренер — Василь Мельник).
«Незважаючи на вимоги карантину, які дещо ускладнювали робочий процес, на помості точилася важка боротьба за кожен піднятий кілограм, у кожній спробі, а відтак — і за суму у двоборстві», — поділився враженнями тренер.
Кращих результатів вдалося досягти дівчатам. Другі місця посіли Вікторія Рудницька (вагова категорія — 30 кг), Злата Ревчук (38 кг) й Анна Єзерська (55 кг). Третє місце — у Марини Ящук (59 кг).
Юнаки продемонстрували скромніші підсумки. Серед 15-ти учасників шосте місце посів Максим Байцар, сьоме — Артем Євпак, восьме — Максим Рудницький.
«Загалом наша команда принесла в скарбничку обласної збірної 102 очки. Вважаю, що це — гідний результат, — додав тренер. — Адже сьогодні секція важкої атлетики проходить через нелегкі випробування. ДЮСШ району закрили, відділення передали відділу освіти. Тож невідомо, яка доля чекає на наш вид спорту… Хочеться його зберегти, адже важка атлетика — це олімпійський вид спорту. Ми маємо талановиту молодь і сподіваємося, що надалі зможемо демонструвати кращі результати».
Також тренер Віктор Рудницький від імені спортсменів і батьків висловив вдячність меценатам, завдяки чиїй допомозі стала можливою поїздка на чемпіонат у неблизький Скадовськ. Атмосфера курортного міста додала незабутніх вражень, заряд бадьорості та енергії на підкорення нових спортивних вершин.
Олег БРЮХАНОВ