Віктор Мельник — сила «Нашого краю»

Віктор Мельник — сила «Нашого краю»

Минулого тижня про своє рішення приєднатися до команди професіоналів «Нашого краю» оголосив депутат обласної ради Віктор Мельник.
Тож, як і обіцяли, продовжуємо знайомити вас із членами цієї політичної сили на Звягельщині.

— Вікторе Сергійовичу, розкажіть, що спонукало Вас долучитися саме до цієї команди?
— Звісно ж, люди! Будь-яку партію насамперед оцінюють за особистостями, які входять до її складу. Так і для мене важливо, щоб люди, з якими я буду працювати для розвитку громад, були чесними, відповідальними, професіоналами, досвідченими господарниками. До складу «Нашого краю» на Звягельщині підбираємо саме таких, тож вибір був однозначним.
— А що скажете про лідерів цієї політичної партії, яку роль відіграють вони?
— У нас немає лідера, на відміну від інших партій. Тому що концепція «Нашого краю» направлена на те, щоб у кожній області, у кожному окрузі працювали депутати, щоб вони були якомога ближче до людей. Тим більше, на місцевому рівні верхівка політичної партії не має абсолютно ніякого значення. Своє благополуччя ми творимо самі, на місцях. Головне, щоб команда саме в нашій області, містах і селах складалась із потужних особистостей, котрі вже дбають і приносять користь своїм виборцям. Усе велике починається з малого. Україна починається з рідного краю!
— Вас добре знають не тільки в Новограді-Волинському, а й у сусідніх районах. Під час парламентських виборів багато виборців із Ємільчинського і Баранівського краю голосували саме за Вас. Як буде зараз?
— Оскільки Новоград-Волинський район тепер об’єднаний, він включає в себе міста Новоград-Волинський, Баранівку, Ємільчинський, Баранівський, Новоград-Волинський райони, то й голосування за обласного депутата тепер відбуватиметься на всій її території. Тож люди як із Баранівки, так і з Ємільщинщини зможуть підтримати свого кандидата. Звісно ж, буду вдячним, коли таким обранцем стану я.
— А які питання стануть пріоритетними у Вашій роботі, коли Вас оберуть депутатом обласної ради?
— Я не звик багато говорити, вважаю, що краще справами доводити свою користь людям. Тому представлю всього кілька пунктів плану, які хочу вирішити протягом наступної каденції, для розвитку нового об’єднаного Новоград-Волинського району. Насамперед — це завершення будівництва хірургічного корпусу. Друге — будівництво спортивного комплексу в Новограді-Волинському. Бо, вибачте, але зараз наші діти і дорослі люди бігають «по підвалах» усього міста і там займаються спортом. Так не має бути! Я хочу, щоб здоровий спосіб життя пропагували не лише словами, а й діями. Тому буде чудово, коли вся родина після роботи, навчання чи у вихідний день зможе прийти в одне велике комфортабельне приміщення і кожен із них зможе обрати для себе вид спорту чи відпочинку, яким займатиметься. Це і є реалізація популярного гасла «Здорова родина — здорова Україна!». Третє питання — це забезпечення навчальних закладів. Ви навіть не уявляєте, наскільки мені соромно за державу, коли до мене приходять керівники дитячих садочків, шкіл, вищих навчальних закладів просити допомогу для свого дітища. Вони змушені ходити до меценатів, спонсорів, керівників підприємств, бо хочуть організувати кращий навчальний процес для своїх вихованців. Та хіба це потрібно тільки їм? Тому разом зі своїми однодумцями ми добиватимемося достойного державного забезпечення освітянської галузі.
Така ж ситуація нині склалась і з пенсіонерами. Низькі пенсії просто не дають можливості гідно жити людям, які розбудовували країну. Ще одне важливе питання — повага до платників податків. Наші підприємства дають робочі місця для мешканців громад, вони платять колосальні податки, які, зрештою, мали б бути спрямовані на розвиток нашої місцевості. Та, як бачимо, гроші до людей не доходять. Нам потрібно підтримувати і заохочувати до розвитку малий і середній бізнес!
— Питання реально важливі. Як працюватимете над їхньою реалізацією?
— Звісно, один у полі не воїн. Тому підтримка однодумців дуже важлива. А отже, треба, щоб до складу місцевих і обласної рад пройшли справжні професіонали, котрі працюватимуть для розвитку нашого краю, а не для задоволення власних амбіцій. Мій колега Степан Нусбаум розділяє мої погляди й наміри, тож сподіваємося, що й реалізовувати їх матиму честь разом із ним. Крім того, до обласної ради балотуватимуться багато розумних, мудрих, досвідчених представників «Нашого краю», з підтримкою яких вирішувати ці питання буде значно легше.
— Минулого разу, коли Ви балотувались в обласні депутати, за Вас проголосувала рекордна кількість виборців. Як можете це прокоментувати?
— Так, дійсно. Дуже багато людей довірились мені. І це стало для мене ще одним стимулом для напруженої роботи. Адже така довіра не дається спроста. Я щиро вдячний кожному, хто повірив у мене. І сподіваюсь, що мені таки вдалося виправдати очікування кожного.
— Дякую за відвертість! Бажаю успіхів у розвитку нашого краю!
Розмову вела Вікторія ЗИМНА