На виїзній нараді опрацювали облаштування бювету на вулиці Надслучанській

На виїзній нараді опрацювали облаштування бювету на вулиці Надслучанській

2 вересня відбулася виїзна нарада щодо облаштування бювету на вул.Надслучанській за участі тимчасово виконувача обов’язків міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко, заступника міського голови Оксани Гвозденко та депутатів міської ради.
Бювет поруч із Літературно-меморіальним музеєм Лесі Українки в Новограді-Волинському більш відомий під назвою «Лесине джерело». На цьому місці розміщується джерело, у якому маленька Леся Українка та її родина набирали воду, а нині ним продовжують користуватися сотні містян.
Пропозицію щодо облаштування та приведення до належного вигляду «Лесиного джерела» внесла на розгляд чергової сесії міської ради заступник міського голови Оксана Гвозденко. Після відповідних підрахунків визначено, що на проведення поточного ремонту бювету на вул.Надслучанській орієнтовно необхідно виділити кошти в сумі 196 тис. грн.
Під час виїзної наради з’ясовано деталі, зокрема визначено перелік необхідних робіт, а саме: облаштування вільного доступу до джерела за допомогою сходів із поручнями, заміна покрівлі, вимощення підлоги плиткою, влаштування водовідведення, розпис стін за мотивами узорів Олени Пчілки та фарбування лавок.
Крім того, у межах наради управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради дано доручення розробити калькуляцію (дизайн, матеріал та вартість) в’їзного знака в Новоград-Волинський зі сторони Рівного.
Учасники наради підтримали пропозицію щодо облаштування поруч із Школою мистецтв на вул.Соборності автобусної зупинки у вигляді парасольки.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради