Відбувся розгляд ініціатив бюджету участі-2021

Відбувся розгляд ініціатив бюджету участі-2021

31 серпня завершився термін подання проєктів на конкурс бюджету участі (громадського бюджету) Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади. Цьогоріч новоград-волинці досить активно проявили свою ініціативність та розробили 18 проєктів.
4 вересня під головуванням депутата міської ради Сергія Хапчука відбулося чергове засідання робочої групи з питань організації та координації впровадження й реалізації бюджету участі (громадський бюджет), де розглянуто 8 проєктів. Попередньо вже було погоджено 10 проєктів.
Основне завдання — визначити відповідність поданих заявок Положенню про бюджет участі (громадський бюджет). Члени робочої групи зазначили, що більшість проєктів підготовлено на достатньо високому рівні. Однак до деяких ініціатив усе ж були зауваження, які у визначений строк необхідно доопрацювати для можливості подальшої їх участі в конкурсі.
Зокрема, на розгляд робочої групи було представлено такі проєкти, які претендують на реалізацію за кошти бюджету міської ОТГ у 2021 році: створення фотозони «Я люблю своє місто» (автор — Григорій Кузьмич), створення дитячого майданчика «ЖИВЧИК» у мікрорайоні «Світанок» (автор — Олександр Сидорчук), створення спортивно-оздоровчого комплекту «Сімейний» (автор — Вадим Омельчук), встановлення в’їзного знака «Новоград-Волинський» із боку Рівного (автор — Леся Скуратовська), створення мініпарку Лесиного дитинства «Чарівна казка Лесиних мрій» (автор — Юлія Лавринович), впровадження проєкту «Батарейки, здавайтесь та переробляйтесь» (автор — Анна Гапонюк), створення зони відпочинку на солдатському пляжі «Відпочинок на Перекатах» (автор — Наталія Ковальчук), вільний медіа-простір (автор — Ірина Масюта).
Участь у засіданні взяли як члени робочої групи, так і автори цьогорічних проєктних пропозицій.
Надалі авторам ініціатив відводиться час для узгодження проєктів із розпорядниками бюджетних коштів. Адже подані для фінансування за рахунок коштів бюджету проєкти повинні відповідати вимогам Положенням про бюджет участі (громадський бюджет) у Новоград-Волинській міській ОТГ.
Найважливіший етап із відбору кращих проєктів громади (голосування) планується провести з 12 по 16 жовтня 2020 року.
Нагадаємо, що у 2020 році за рахунок коштів бюджету участі буде реалізовано 5 проєктів. У 2021 році заплановано реалізацію чотирьох проєктів: один великий — обсяг витрат на реалізацію якого не повинен перевищувати 200 тис. грн, та три малих — 100 тис. грн.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради