На черговому 100-му засіданні виконавчого комітету міської ради

На черговому 100-му засіданні виконавчого комітету міської ради

9 вересня у великій залі Будинку рад під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося 100 засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання, участь у якому взяли 14 членів виконкому.
Члени виконавчого комітету затвердили мережу та кількісні показники закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020-2021 навчальний рік.
Зокрема, начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук зазначила, що станом на 1 вересня до закладів дошкільної освіти зараховано 2 тис. 102 вихованці, що на 179 менше, ніж у минулому навчальному році. Разом із тим у закладах загальної середньої освіти навчається 6 тис. 935 учнів (у т.ч. — 711 першокласників), що на 83 більше, у порівнянні з 2019-2020 навчальним роком. У закладах позашкільної освіти — 2 тис. 65 вихованців (на 30 більше, ніж у минулому році). Зросла кількість дітей у класах з інклюзивним навчанням: у школах їх перебуває 49, у садочках — 22. Для них, відповідно до висновків КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради, додатково введено: три посади асистента вчителя (ЗОШ №7, 8, 10); три посади асистента вихователя (ДНЗ №1, 8 та ЦРД).
Крім того, Тетяна Володимирівна проінформувала, що за результатами ПЛР-дослідження від 08.09.2020 року на коронавірусну інфекцію захворіла вчителька ліцею №11 м.Новограда-Волинського, яка контактувала як із педагогічним, так і з учнівським колективами. Тому, з метою недопущення спалаху захворюваності, наказом управління освіти і науки міської ради за поданням керівника навчального закладу з 9 по 18 вересня навчальний процес у ліцеї №11 переведено на дистанційну форму.
Ще одним рішенням члени виконавчого комітету надали дозвіл на здійснення міських автобусних перевезень на маршрутах №7 «вул.Дружби — Залізничний вокзал» (Центр, «Морське») та №9 «РСС — Автовокзал — Дружба» на період із 15.09.2020 року по 14.09.2025 року перевізнику ФОП Пелешок В.М. Зокрема, начальник відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Вікторія Швець зауважила, що перевізник надав лист із зобов’язанням протягом трьох місяців забезпечити на маршрутах роботу додаткового транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Рішенням виконавчого комітету встановлено плату за надання особам, які перебувають у стані сп’яніння, необхідної допомоги щодо витверезіння, що надається комунальною установою «Служба охорони громадського порядку» міської ради. Відтак, вартість за одне відвідування зазначеної установи складатиме 157 грн. Розглядаючи це питання, за пропозицією членів виконкому, протокольно доручено переглянути розрахунок вищезазначеної плати щодо можливості її збільшення та вдруге розглянути на черговому засіданні.
Загалом під час засідання було розглянуто та прийнято 17 проєктів рішень, у тому числі: про надання разової грошової допомоги учасникам АТО, ООС та членам їх сімей, на лікування, у зв’язку з обставинами; про захист прав та законних інтересів дітей, затвердження висновків органу опіки та піклування; про містобудівну документацію; про встановлення дев’яти туристично-інформаційних вказівників та трьох туристично-інформаційних щитів на вулицях міста; про надання дозволу на відключення споживачів від систем централізованого опалення; про встановлення розміру внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії власникам (співвласників) будівель, які приєднані до інженерних мереж КП міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» тощо.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради