Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ

«За минулу добу на території Новоград-Волинської міської ОТГ нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію не виявлено», — інформує 10 вересня Любомир Дутчак, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
Днем раніше Любомир Дутчак повідомив про погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19.
«Протягом минулої доби лабораторно підтверджено 16 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, відбір аналізів яких здійснювався 3,4 та 7 вересня. Захворіли 13 жителів міста, серед яких 10 жінок віком 23, 40, 43, 48, 52, 57, 60, 61, 72, 75 років, а також чоловіки 61, 68, 70 років. На території Новоград-Волинського району захворіли троє жінок віком 56, 60 та 73 роки.
Серед інших на коронавірусну інфекцію захворіла вчителька ліцею №11 м.Новограда-Волинського, яка контактувала як із педагогічним, так і з учнівським колективами. Тому, з метою недопущення спалаху захворюваності, наказом управління освіти і науки міської ради за поданням керівника навчального закладу з 9 по 18 вересня 2020 року навчальний процес у ліцеї №11 переведено на дистанційну форму», — йдеться в інформації за 9 вересня.
8 вересня повідомлялося, що протягом попередньої доби в Новоград-Волинській міській ОТГ лабораторно підтверджено два нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Захворіли 28-річний житель міста (знаходиться на амбулаторному лікуванні) та 68-річна жителька Новоград-Волинського району (перебуває на стаціонарному лікуванні).
Станом на 9:00, 10 вересня, за весь період пандемії коронавірусу в місті Новограді-Волинському зареєстровано 96 випадків захворювання на COVID-19 та 27 випадків — у районі (всього 123 випадки захворювання).
Нині на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні для дорослих КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 18 хворих на COVID-19: 8 — жителі міста, 4 — жителі Новоград-Волинського району, 3 — із Баранівського району та 3 — з Ємільчинського району.
Усього в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» розгорнуто 80 ліжок для лікування хворих із коронавірусною інфекцією, з них 45 — обладнано подачею кисню, наявні 6 апаратів ШВЛ для лікування саме такої категорії пацієнтів.
Шановні новоград-волинці! Дотримуйтеся карантинних заходів: одягайте маски в громадських місцях, ретельно мийте руки, користуйтесь антисептиками, дотримуйтесь соціальної дистанції. Будьте здорові!
За матеріалами міської ради