Друг пізнається в біді: РНБО відзначила фабрику «Леся» за пошиття захисних медичних костюмів

Друг пізнається в біді: РНБО відзначила фабрику «Леся» за пошиття захисних медичних костюмів

Пам’ятаємо ситуацію, коли з початком пандемії коронавірусу в Україні виникла критична потреба в захисних костюмах для медиків. Одними з перших на допомогу медичному персоналу перед обличчям небезпеки прийшло новоград-волинське підприємство. За це фабрику відзначено на державному рівні — почесними орденами Ради національної безпеки та оборони України ІІІ ступеня «За вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України».
10 вересня з метою вручення відзнак (за поданням народного депутата ВРУ Дмитра Костюка та голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка) на підприємстві побували заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко та голова Новоград-Волинської РДА Сергій Литвинчук. Нагороди РНБО отримали керівники фабрики — власник підприємства Микола Сиченко й директор Тетяна Кондратюк.
— Швейна компанія «Леся» є гордістю новоград-волинського краю. Держава високо оцінила зусилля вашого колективу — це уособлення величезної подяки українського суспільства за ваш внесок у порятунок країни, — привітав із заслуженими нагородами очільник району Сергій Литвинчук. — Ви підставили плече державі. Фабрика однією з перших переобладнала виробництво і відкрила нову лінію з пошиття захисних медичних комбінезонів. Вдячні за спонсорську допомогу — купівлю апарата штучної вентиляції легень для міськрайТМО. Ці речі й обладнання нині рятують людські життя!
Із початком пандемії «Леся» залишилася в строю, працюючи з дотриманням усіх карантинних вимог.
— То був благодійний порив нашого підприємства, — розповів власник фабрики Микола Сиченко. — Ми спочатку не планували виготовляти захисні костюми у великій кількості, хотіли підтримати наших лікарів. Але те, що ми зробили, виявилося гострою необхідністю регіону. Нам вдалося швидко сертифікувати продукцію за сприяння обласної держадміністрації, Національної академії медичних наук України.
Керівництво фабрики наголосило, що отримані відзнаки — спільний здобуток згуртованого трудового колективу.
— Цілком заслужена і дуже цінна для нас відзнака! — зазначила директор фабрики Тетяна Кондратюк. — Недаремно кажуть, що у важкі, темні часи добре видно світлих людей і що друг пізнається в біді. Наші працівники на відмінно засвідчили це своєю роботою, коли держава й наше місто опинилися перед серйозним викликом сьогодення. Наша сила в єдності. Висловлюю щиру вдячність кожному працівнику, який долучився до важливої роботи!
Юлія КЛИМЧУК