У селі Майстрові відкрили інформаційну дошку Степану Полянському

У селі Майстрові відкрили інформаційну дошку Степану Полянському

Інформаційну дошку на честь почесного громадянина міста Новограда-Волинського, учасника Другої світової війни, Героя колишнього Радянського Союзу Степана Полянського встановили на фасаді адміністративного приміщення старостинського округу в с.Майстрові, де він народився. Подія відбулася 10 вересня. Саме в цей день у далекому 1943 році обірвалося життя Степана Полянського від ран, отриманих при звільненні міста Харкова від нацистських загарбників.
На заході були присутні тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, заступник міського голови Оксана Гвозденко, місцеві жителі, а також представники великої родини Полянських, які завітали з різних куточків України.
Вітаючи учасників пам’ятного зібрання, Олена Пономаренко зазначила, що новоград-волинці бережуть пам’ять про визволителів: Степану Полянському присвоєно звання Почесний громадянин міста Новограда-Волинського, його іменем названо одну з вулиць міста, а також вулицю в селі Майстрові.
Відкриття інформаційної дошки приурочили 75-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 80-річчю присвоєння Степану Полянському звання Героя Радянського Союзу за мужність та відвагу, проявлені в радянсько-фінській війні.
Право відкрити інформаційну дошку надали тимчасово виконувачу повноважень міського голови, секретарю міської ради Олені Пономаренко та доньці Степана Полянського — Людмилі Полянській. Онука Степана Полянського Світлана Харченко зазначила, що вся велика родина Героя пишається своїм славетним предком, і висловила слова вдячності всім причетним до вшанування його пам’яті.
Ініціатором встановлення дошки виступила Новоград-Волинська міськрайонна організація Національної спілки краєзнавців України, зокрема її голова Валентин Вітренко. Її виготовлено за кошти, виділені з бюджету міської ОТГ на потреби виборчих округів (Журбенко О.І.).
Присутні вшанували пам’ять загиблого Героя та всіх полеглих визволителів хвилиною мовчання та покладанням квітів.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради