На засіданні 46-ї сесії Новоград-Волинської міської ради

На засіданні 46-ї сесії Новоград-Волинської міської ради

10 вересня під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко відбулося пленарне засідання 46-ї сесії міської ради. Із 34-х міських обранців на початок засідання прибули та зареєструвалися 18.
Загалом під час засідання сесії було розглянуто 20 питань. Депутати прийняли рішення «Про внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік», яким, зокрема, було перерозподілено кошти в межах галузей, а також затверджено зміни, у зв’язку з надходженням субвенції з державного бюджету.
Відповідно до вимог чинного законодавства у сфері освіти, підтримали рішення про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» міської ради шляхом реорганізації інформаційно-методичного центру управління освіти і науки міської ради. Затвердили Статут та штатний розпис комунальної установи.
Також було внесено зміни до Програми зайнятості населення міської ОТГ на 2018-2020 роки. Програму доповнено розділом: «Надання фінансової допомоги на створення робочих місць із метою мінімізації та подолання негативних наслідків на ринку праці, зумовлених необхідністю запровадження карантинних заходів для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зокрема, до зазначеної Програми включено відповідний Порядок, який визначає умови надання і використання коштів місцевих бюджетів для безвідсоткової допомоги на поворотній основі для залучення безробітних до ринку праці та на створення робочих місць у межах заходів програми економічного й соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.
Затверджено Положення про порядок організації виїзної (виносної) торгівлі та надання послуг у сфері розваг на території Новоград-Волинської міської ОТГ. Зокрема, Положення визначає вимоги до розміщення і функціонування об’єктів виїзної (виносної) торгівлі та надання послуг у сфері розваг, а також порядок оплати за провадження зазначеного виду діяльності.
Крім того, прийнято низку рішень, які стосуються галузей земельних відносин, оренди комунального майна, культури і туризму, спорту тощо.
Чергову, 47-му сесію, міської ради сьомого скликання планується скликати 22 жовтня.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради