Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ

«Протягом минулої доби в місті Новограді-Волинському лабораторно підтверджено п’ять нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Захворіли четверо місцевих жительок віком 28, 32, 57, 58 років та 77-річний чоловік. Із них четверо пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні та один — на амбулаторному під наглядом сімейного лікаря», — повідомляє 17 вересня Галина Барашовець, медичний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради.
У повідомленні днем раніше йшлося, що лабораторно підтверджено три нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Захворіли двоє жителів міста, серед яких — жінка віком
50 років та чоловік віком 55 років, а також 58-річна жителька району. Усі вони перебувають на стаціонарному лікуванні.
У повідомленні за 15 вересня проінформували, що протягом попередньої доби нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію на Новоград-Волинщині лабораторно не зафіксовано.
Про 21 новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію йшлося в повідомленні за 14 вересня. Захворіли 14 жителів міста, серед яких — 9 жінок віком 23, 25, 49, 50, 54, 59, 64, 71, 85 років та п’ятеро чоловіків віком 24, 35, 53, 54, 62 років. Також захворіли семеро жителів Новоград-Волинського району: чоловіки віком 14 та 46 років та жінки віком 27, 32, 37, 47, 70 років.
Серед них є як контактні особи, так і нові випадки захворювання. У тому числі серед підтверджених випадків — 85-річна місцева жителька, яка 09.09.2020 року поступила в інфекційне відділення для дорослих КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» у вкрай важкому стані. Попри намагання лікарів, пацієнтку врятувати не вдалося і 12.09.2020 року вона померла.
Загалом на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні для дорослих КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 31 хворий, із них 29 — хворих на COVID-19 (у т. ч. — двоє у важкому стані) та 2 пацієнти із підозрою на COVID-19 (один з яких — у важкому стані).
Серед хворих на корона-вірус, які перебувають на стаціонарному лікуванні: 20 жителів міста, 3 жителі Новоград-Волинського району, 3 пацієнти з Баранівського району, 5 пацієнтів з Ємільчинського району.
Крім того, в ізоляційному відділенні міськрайТМО перебуває 15 хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію, у більшості — це хворі з пневмоніями, які потребують стаціонарного лікування. Результати їх ПЛР-досліджень очікуються від ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України.
За весь період пандемії коронавірусу, станом на 10:00 17 вересня, у місті Новограді-Волинському зареєстровано 126 випадків захворювання на COVID-19 та 36 випадків — у районі.
Епідемічна ситуація як у місті, так і в районі залишається напруженою. Зростає кількість хворих із підозрою на коронавірус. У хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19 значно ускладнюється перебіг захворювання, який супроводжується пневмоніями (запаленням легенів).
Із метою убезпечення від стрімкого поширення захворюваності населення на COVID-19, укотре закликаємо: дотримуйтеся встановлених протиепідемічних норм та вимог! Використання масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції знижують ризики захворювання на коронавірусну інфекцію.
При появі перших ознак хвороби слід звернутися до сімейного лікаря. Тільки лікар може оцінити стан пацієнта і визначити подальшу тактику лікування. Самолікування може призвести до серйозних ускладнень.
Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких!
За матеріалами міської ради