Два юнаки з Житомирщини стали лауреатами Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»

Два юнаки з Житомирщини стали лауреатами Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»

У день професійного свята рятувальників — 17 вересня, в урочистій атмосфері у Львівському університеті безпеки життєдіяльності відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2020 року». Десять сміливих та небайдужих українців отримали від Глави держави цінний подарунок та диплом лауреата акції.
Серед десятки народних героїв країни — двоє представників Житомирської області. Дев’ятикласник із с.Дружбівки Коростенського району Віктор Іващенко взимку під час пожежі в житловому будинку врятував 88-річну бабусю, яка самостійно не пересувалася. Студент-другокурсник Вадим Невмержицький із с.Дівошин Овруцького району врятував улітку двох неповнолітніх дівчат, які тонули в річці.
Для обох юнаків такий день може стати найпам’ятнішим у їхньому житті. Вони врятували три життя на двох, тому їх вчинок неоціненний. Старенька бабуся, яку врятував Віктор Іващенко, продовжує няньчити онуків та правнуків, дівчата, яких врятував Вадим Невмержицький — продовжують радувати своїх батьків, а колись і самі стануть матерями…
УДСНС України в Житомирській області