Відбулося пленарне засідання позачергової 47-ї сесії Новоград-Волинської міської ради

Враховуючи звернення групи депутатів міської ради від 16.09.2020 р. та пропозицію спільного засідання постійних комісій міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності і з питань житлово-комунального господарства та екології від 18.09.2020 р., 23 вересня у великій залі Будинку рад відбулося пленарне засідання позачергової 47-ї сесії міської ради сьомого скликання (розпорядження від 18.09.2020 р. №183 (о)).
Із 34-х міських обранців на початок засідання прибули та зареєструвалися 23. У зв’язку з тим, що тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко за станом здоров’я не змогла провести пленарне засідання, відповідно до чинного законодавства, відкрив сесію за дорученням групи депутатів, з ініціативи якої скликана сесія, депутат Олександр Кармазін. Провести пленарне засідання було доручено депутату Василю Остапчуку.
Депутати підтримали внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік. Зокрема, стосовно надходження субвенцій з державного та обласного бюджетів: освітньої субвенції — 1808,2 тис. грн; на проведення місцевих виборів — 1999,5 тис. грн; на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я — 726,2 тис. грн.
Цим же рішенням, відповідно до звернення управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради, було перерозподілено бюджетні призначення в сумі 4 млн. грн на співфінансування капітального ремонту вулиць і доріг, роботи на яких проводяться за рахунок субвенції з державного бюджету (вулиці Надслучанська, Соборності та площа Лесі Українки).
Затим було заслухано інформацію щодо Новоград-Волинського відділу заготівлі крові та її компонентів КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради, про що доповідали депутат міської ради Олександр Кармазін, завідувач зазначеного Новоград-Волинського відділу Леся Становська та директор КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради Анатолій Чугрієв. У результаті обговорення депутати прийняли звернення до центральних органів виконавчої влади та Житомирської обласної ради щодо збереження Новоград-Волинського відділу заготівлі крові та її компонентів, який є стратегічно важливим об’єктом у межах децентралізації (укрупнення районів) та в умовах реформування галузі охорони здоров’я (створення Новоград-Волинського госпітального округу та будівництва хірургічного корпусу міськрайТМО).
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради