Урочиста посвята в ліцеїсти

Урочиста посвята в ліцеїсти

22 вересня в Новоград-Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради відбулися урочистості з нагоди посвяти в ліцеїсти. Розташувався навчальний заклад у приміщенні тепер уже колишньої школи-інтернату, що на вул.Шевченка, 72.
На захід завітали заступник міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук, голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, заступниця голови Житомирської обласної державної адміністрації Віра Рогова, керуючий справами виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради Дмитро Ружицький, т.в.о. начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Тамара Гончарук та інші запрошені гості, яких зустрічали працівники ліцею, ліцеїсти, їх батьки на чолі з директором навчального закладу Віктором Онищуком.
Ліцеїсти склали присягу та отримали посвідчення. Також було підписано п’ятисторонній меморандум про співпрацю між Житомирською ОДА, Житомирською обласною радою, Житомирським військовим інститутом імені С.П.Корольова, 30-ю окремою механізованою бригадою імені князя Костянтина Острозького та Новоград-Волинським ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради.
На території закладу було організовано та проведено заходи національно-патріотичного спрямування: майстер-класи з фехтування на шаблях, із вправного володіння батогом, презентація концепції «Скаутського руху Житомирщини», покази елементів бойових армійських систем, безпілотних авіаційних комплексів, радіомоніторингу Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова, демонстрація військової техніки та зброї тощо.
Довідково. 2 вересня 2020 року відбулося відкриття новоствореного навчального закладу, за парти якого сіли 104 учні, з них — 27 дівчат. 30% ліцеїстів — це жителі міста, решта — з інших населених пунктів Житомирської області. Сформовано чотири взводи (три взводи, де навчаються десятикласники, та один випускний взвод), у яких — по три відділення.
Ліцеїсти забезпечуються безкоштовним проживанням у гуртожитку (3 та 4 поверхи по 7-10 осіб у просторих кімнатах), харчуванням та речовим майном.
У закладі функціонують спортивні секції та вокальний гурт. Для цього є спортивна та тренажерна зали, а також кімната для єдиноборств. Крім того, облаштовано електронний та стрілецький тири і тенісний зал.
Ліцеїстам створено всі необхідні умови для отримання сучасної, доступної та якісної освіти. Головна мета педагогічного колективу — дати ліцеїстам фундаментальну підготовку, яка сприятиме вступу випускників у вищі військові навчальні заклади.
Випускники ліцею одержать атестат про повну загальну середню освіту та нагрудний знак за зразком, затвердженим Міністерством оборони України.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради