Представників фармацевтичної галузі привітали з професійним святом

Представників фармацевтичної галузі привітали з професійним святом

В Україні в третю суботу вересня професійне свято відзначають працівники фармацевтичної галузі. Нині важливість та значимість цієї професії в суспільстві зростає, неоціненним є їх внесок у боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції.
Працівників Новоград-Волинської центральної міськрайонної аптеки №217 напередодні професійного свята привітали тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко, т.в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Людмила Кочук, головний спеціаліст відділу Інна Гордійчук та заступник медичного директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради Світлана Сімак.
«Щодня й щогодини піклуватися про здоров’я громадян — це і означає бути фармацевтом. Виготовляючи та здійснюючи реалізацію ліків та медичних засобів, ви виконуєте надважливе соціальне завдання. Нехай праця на благо людей приносить вам завжди тільки задоволення, а кожен новий день дарує вам добро та спокій», — зазначила у вітальному слові Олена Пономаренко.
«Підприємству є ким пишатись. Це — надійний та професійний колектив, завдяки якому і вдається виконувати щоденні завдання фармації, долати труднощі на шляху безперервного розвитку фармацевтичної галузі», — зазначила завідувачка Новоград-Волинської центральної міськрайонної аптеки №217 Анна Ганношина.
Міськрайонну аптеку №217 було створено в 1982 році, сьогодні в мережі підприємства функціонує 12 структурних підрозділів, із них: 3 аптеки і 2 аптечних пункти — у місті,
3 аптеки і 4 аптечних пункти — у районі. У штаті підприємства працює 61 фахівець. Діяльність підприємства пов’язана із наданням широкого спектру фармацевтичних послуг: роздрібна торгівля ліками та виробами медичного призначення, участь у державних програмах, участь у пілотному проєкті із забезпечення населення препаратами інсуліну, виготовлення ліків в умовах аптеки, відпуск медикаментів пільговим категоріям населення тощо.
Із нагоди професійного свята за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Почесною грамотою міської ради нагороджено Ольгу Москаленко, заступника завідувача підприємства «Новоград-Волинська центральна міськрайонна аптека №217». Також вітання приймали молоді фахівці, які вперше відзначають своє професійне свято.
Загалом у місті працює близько 30 аптечних закладів, у яких трудяться майже 200 фармацевтичних працівників.
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради