Оксана ГВОЗДЕНКО — кандидатка на посаду голови громади

Оксана ГВОЗДЕНКО — кандидатка на посаду голови громади

Іду на вибори. Хочу відстоювати право на гідне майбутнє нашої громади.
Це рішення далося мені непросто. Головним завжди було — турбота про людей. Цим жила і будучи вихователем школи-інтернату, і заступником директора школи, і заступником міського голови. Цим живу й донині.
Протягом останніх п’яти років займалася питаннями освіти, соціального захисту населення, культури, спорту, сім’ї та молоді. Під моїм керівництвом відбулися значні позитивні зміни в цих сферах, реалізовано низку серйозних проєктів.
Одночасно я бачу й слабкі сторони в організації життєдіяльності громади. Занурення практично в усі сфери життя рідного міста показали мені нові шляхи вирішення його проблем, нові підходи до викликів часу.
Постало питання: відійти пасивно в сторону чи стати на шлях активних дій заради добробуту й благополуччя громади. Як людина з активною життєвою позицією, обрала друге.
Чому не сама, чому саме з цією командою? Зрозуміло, що будь-які рішення приймаються колективно. Тож надзвичайно важливим є в роботі очільника громади об’єднати довкола себе однодумців, організувати їх та йти в одному напрямі. Саме тому, вникнувши в суть програми дій партії «ЗА МАЙБУТНЄ», погодилася очолити міський осередок цієї політсили.
Хто ж вони — люди, з ким пліч-о-пліч збираюся працювати на розвиток нашої громади?
Можу сміливо стверджувати: до влади приходять справжні професіонали. Це — об’єднання досвідчених, порядних людей, котрі в політиці були мало, але реально можуть та вміють працювати і найголовніше — хочуть. Нині вони готові стати на служіння інтересам громади.
Народна мудрість гласить, що один у полі не воїн. Я — не одна: зі мною команда однодумців, з якою не можна не рахуватися, професіоналізм якої не викликає сумнівів, і разом ми — «ЗА МАЙБУТНЄ»!
Бачу життя нашого міста, його околиць під іншим кутом, аніж мої колеги-чоловіки. Бо я — жінка. Покликана прадавнім законом бути берегинею домашнього вогнища з усіма непростими обов’язками жіноцтва, материнства, господарництва. На сьогодні рамки поняття обов’язків Берегині-матері значно ширші — вони вже давно сягнули за межі стін хати, подвір’я і ставлять нові виклики перед так званими «жіночими» правами. Я вмію розпалити інтерес до цікавої ідеї, проєкту або ж, навпаки, остудити занадто гарячі емоції розважливим словом; умію знайти оптимальне застосування ресурсам і вберегти від нерозсудливого рішення щодо їх використання — власне, як і належить саме жінці-берегині.
Я — мати. Тому саме з цієї точки зору здатна вникнути і в долі обділених щастям дітей, і заглибитися в деталі виживання соціально незахищених родин.
Я, на превелике щастя, донька — та саме це дає мені наймудріші уроки розуміння літніх мешканців нашої громади, людей з обмеженими можливостями, які нерідко повністю залежать від нашої з вами турботи, потребують нашого з вами захисту й піклування.
Я — господиня. І не лише у своєму обійсті. І саме оця жіноча небайдужість також спонукала мене ставати до участі у виборах.
Щодня, у силу робочих обов’язків, перебуваючи в різних куточках нашої громади, спостерігаю життя і її центру, й околиць, а це означає, що здатна бачити як безлад, так і ошатно прибрані території. Побачене ретельно аналізую й прагну втілити кращі зразки господарювання в життя нашої громади.
І ще.
Я поважаю фізичну силу чоловіків як ознаку їхньої мужності — та без жіночої гнучкості вона втрачає в позиціях.
Схиляю голову перед чоловічою цілеспрямованістю, але ж саме жіноча підтримка торує чоловікам прямий шлях до мети.
Не погоджуюся з недооцінкою жіночих можливостей.
Адже самою природою в жінці закладені висока працездатність, терпіння, витримка, уміння тримати удари долі — й саме тому жінка має всі підстави на рівнозначні позиції як у родині, як у професії, так і в політиці.
Моя внутрішня зібраність, уміння приймати чіткі рішення, ставити конкретні завдання і контролювати їх неухильне виконання — це не лише особистісні якості. Цього мене навчила професія. Саме вчитель, освітянин, педагог має надзвичайно високий рівень самоорганізації й володіє гарними організаторськими здібностями, тому мені вдається грамотно організовувати роботу моєї команди.
Тому, позиціонуючи себе в передвиборчій кампанії ще й як учитель, хочу акцетувати увагу на месенджі:
там, де працює педагог, — працює порядок, система й чітка колективна робота, спрямовані на досягнення конкретних цілей!
Отож перед вами — лідер команди професіоналів, котра переймається проблемами громади й готова прикласти максимум зусиль, щоб вивести її на якісно новий рівень життя.
Перед вами — жінка, котрій не байдуже, яким буде ЗАВТРА у її великій родині-громаді.
Перед вами — педагог, готовий найкращі зерна свого досвіду вкласти в добробут громади.
Перед вами — фахівець, що має результативний досвід роботи в органах місцевого самоврядування і наразі служить вірою й правдою громаді міста.
Переконана: разом ми зможемо!
Разом ми — «ЗА МАЙБУТНЄ»!