Підготовка до опалювального сезону!

Як інформують на комунальному підприємстві міської ради «Новоград-Волинськтеплокомунерго», наразі колектив підприємства повністю підготував господарство до опалювального сезону. За ремонтний період:

  • замінено 1,7 км аварійних ділянок теплових мереж на мережі з пінополіуретановою ізоляцією;

  • на всіх котельнях встановлені автоматичні газосигналізатори, які забезпечуватимуть безпечну експлуатацію котелень;

  • завершено 100% оснащення комерційними приладами обліку тепла всіх споживачів, які приєднані до системи централізованого опалення;

  • повністю проведена заміна запірної арматури в теплових камерах, що забезпечить безперебійну подачу теплової енергії споживачам.


Проте заборгованість за спожите тепло мешканцями міста складає 5,0 млн грн. Для забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2020-2021 рр., боржникам необхідно терміново розрахуватися за спожиту теплову енергію за минулі періоди.
Також КП міської ради «Новоград-Волинськтепло-комуненерго» проводить роботу щодо укладення зі споживачами нових типових договорів, затверджених постановою КМУ від 21.08.2019 р. №830, адже, у відповідності до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (далі — Закон), змінився вид послуги з «послуга з централізованого опалення» на «послуга з постачання теплової енергії».
На комунальному підприємстві зазначають, що, згідно зі ст.7 Закону, укладення договору є обов’язком, а не правом споживача. А також звертають увагу, що, відповідно до ст.13 Закону, відмова споживача від укладення договору з виконавцем комунальної послуги не звільняє його від обов'язку оплати фактично спожитої комунальної послуги, наданої таким виконавцем. Відділ збуту додатково працює щосуботи, з 09:00 по 14:00.
(За матеріалами, наданими КП НВМР «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»).
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради