День усиновлення — у Новоград-Волинській міській ОТГ

Невипадково цей день співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Новоград-Волинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в цьому році вкотре вшановує цей особливий день безмежної любові до дитини разом із прийомними сім’ями та вихованцями, батьками дитячого будинку сімейного типу. Сімейні форми виховання — це пріоритет та захист для дитини, яка втратила своїх батьків.
Щороку, у День усиновлення, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовує святкові заходи для сімей, які взяли на себе відповідальність за виховання дітей-сиріт. Цьогоріч вони в супроводі прийомних батьків мали змогу відвідати екскурсію в міському Краєзнавчому музеї.
На початку зустрічі з привітальним словом виступили директор департаменту праці та соціального захисту Лілія Хрущ, директор Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніна Лапинська та заступник директора — начальник відділу соціальної роботи Центру Олена Котова.
Провела екскурсію директор краєзнавчого музею Олена Жовтюк. Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення й минуле. Експозиція музею складається з розділів, що базуються на матеріалах, зібраних краєзнавцями Житомирщини. Окремий розділ розповідає про історію древнього Звягеля (1257-1795). У музеї зберігається багата колекція письмових документів, фотодокументів, серед них — стародруки XVII-XIX ст. В етнографічному відділі учасники екскурсії доторкнулися руками до керамічних виробів, характерних для Поліського краю.
Завідувачка Музею льону, краєзнавець Людмила Антошевська ознайомила учасників екскурсії з розвитком льонарства в Україні, історією виготовлення тканин та знаряддям праці наших пращурів. Окрасою музею є домоткані рушники, полотняні вишиті сорочки, сукні з українським орнаментом.
Висловлюємо вдячність директору музею Олені Жовтюк та завідувачці Музею льону Людмилі Антошевській за цікаву, змістовну екскурсію, під час якої і дорослі, і малі поринули в історію наших предків і відчули всю велич Поліського краю.
Антоніна ЛАПИНСЬКА, директор міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді