«Велике будівництво» в Новограді обіцяють завершити до 1 листопада

«Велике будівництво» в Новограді обіцяють завершити до 1 листопада

Про це йдеться в повідомленні управління житлово-комунального господарства міської ради.
«На сьогодні робота триває на всіх об’єктах. Зокрема, на вулиці Соборності закінчується підготовчий процес для проведення асфальтобетонних робіт. Із наступного тижня підрядна організація ТОВ «БУДСТАНДАРТ ЛТД» планує розпочати асфальтування вулиці Соборності. Орієнтовно роботи з капітального ремонту всіх трьох об’єктів — вулиць Соборності та Надслучанської, а також доріг навколо площі Лесі Українки — мають завершити до 1 листопада», — інформує управління ЖКГ.
Разом із тим у Новоград-Волинській міській раді нагадують, що контроль за проведенням робіт здійснює замовник — департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації. Цим самим знімаючи з себе відповідальність щодо якості робіт та їх тривалості, на що неодноразово нарікали звягельчани.
Хоча капітальний ремонт під гаслом «великого будівництва» в Новограді розпочали ще в липні, завершальний і головний етап припав на середину осені. Якщо синоптики не помиляються в своїх прогнозах, то з понеділка очікуються дощі. Як асфальтування під дощем позначиться на якості робіт, газета «Звягель» запитала в керівника однієї з місцевих дорожньо-ремонтних організацій.
«Звісно, що капітальне асфальтування краще проводити тоді, коли сухо. У холодну й вологу погоду покриття гірше прилягає. Тому потрібно проводити відповідну обробку поверхні, додавати до асфальту й бітуму спеціальні добавки. Також маємо на увазі, що центральними вулицями міста не їздить великоваговий транспорт. Тож асфальт має шанси простояти довше. Головне — аби його уклали так, щоб на поверхні не збиралася вода, щоб були стоки, дренаж», — пояснив фахівець.
Нагадаємо, що капітальний ремонт вулиць, які ведуть до Літературно-меморіального музею Лесі Українки в місті Новограді-Волинському проводиться в межах підготовки до відзначення в лютому 2021 року на державному рівні 150-ї річниці від дня народження поетеси.
Олег БРЮХАНОВ