Тепер у небі назавжди…

Тепер у небі назавжди…

Увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва, близько двадцять першої години, розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗCУ. Окрім 7 членів екіпажу, на борту перебували 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Літак, який виконував нічний навчальний політ, із невідомих причин впав під час приземлення за два кілометри від військового аеропорту. Загинули 26 осіб. Одному курсанту пощастило вижити.
Для новоград-волинців сумною звісткою стала новина, що серед загиблих — курсант Богдан Матвійчук з Новограда-Волинського, випускник ЗОШ №7.
«Чорним болем прилетіла звістка про катастрофу літака АН-26 біля Чугуєва і загибель цвіту України — молодих, юних, сповнених надії дітей. Не вірилося до останнього, що серед загиблих соколят — наш Богдан, єдина дитина в сім’ї… Крик душі переповнює… Сумуємо й співчуваємо рідним…» — ділилися болем у мережі містяни.
«Чорна дата для нашої шкільної родини. У небо полетіла душа нашого випускника 2018 року, — написала на сайті 7-ї школи класний керівник Тетяна Бучовська. — Хлопець закарбувався у пам’яті як розумний та наполегливий учень. Зі шкільної парти Богдан марив небом. Обрав омріяний ВНЗ, багато працював над собою. Як він радів, що став курсантом ХНУПСу! Батьки пишалися сином: чемний, культурний, толерантний. Йому б жити і жити... Але згасла свічка життя в 19 років... Біль утрати переповнює наші серця. Висловлюємо співчуття сім’ї Матвійчуків. Розділяємо ваше горе».
Колектив редакції газети «Звягель» й уся громада сумує з родиною Богдана. Світла пам’ять усім загиблим в авіакатастрофі…
Юлія КЛИМЧУК