Не агітувала, а просила вмикати голову: чому Софія Федина приїжджала в Новоград

Не агітувала, а просила вмикати голову: чому Софія Федина приїжджала в Новоград

5 жовтня до міста завітала відома народна депутатка від політичної сили «Європейська солідарность» Софія Федина. Вона зустрілася з працівниками успішних місцевих підприємств. Вона не займалася агітацією, а лише розповідала новоград-волинцям, як може змінитися місто, якщо вони зроблять правильний вибір.
— Ви думаєте, що вибори і я приїхала агітувати. Насправді не буду. Я проситиму, щоб ви якомога більше вмикали голову, задіювали сіру речовину та дивилися на реальні справи реальних людей, що роблять конкретно на місцях…
Чому зараз кожному з нас важливо дивитися та аналізувати, що відбувається. Ніхто з нас, незалежно від політичної партії, не голосував за те, щоб ми Путіну віддавали свої території, а це відбувається зараз. Ніхто з нас не голосував, щоб малий і середній бізнес закатували під асфальт, душили податками та насилали різноманітні інспекції.
Ніхто з нас не голосував, щоб платіжки зросли удвічі, а нам розповідали, що ми дурні і все добре, і вони, насправді, зменшилися. Ніхто з нас не голосував, щоб коронавірусний фонд роздерибанили на політичну агітацію у вигляді конкретних доріг. Замість того, щоб платити медикам, лікарям, платити за тести, які ми з вами маємо проходити щодня. І, зрештою, ніхто не голосував за те, щоб Україна залишалася сам на сам з тими проблемами, які є. Чому зараз важливі місцеві вибори? Тому що, коли в державі все розвалюється, потрібно будувати успішну громаду, з якої і починається Україна. Що ми можемо зараз робити — це поставити своєрідні блокпости, щоб непрофесіоналізм, непродуктивність та абсолютна байдужість до загальної маси українців не проповзли нам на місце. На минулих виборах склалася така ситуація, що багато хто голосував за бренд, а кандидатом виявилася табуретка.
Також нардепка попросила громадян, щоб вони дивилися на конкретну людину та на конкретну історію. Звертали увагу на досвід, помилки, «провтики» та виправлені помилки.
«Потрібно дивитися на команду, хто має так само представництво у Верховній Раді і має державницьку позицію. І на місцевих виборах ми можемо забезпечити розвиток успішної місцевої громади. З успішної громади будується вся Україна. Її неможливо збудувати, якщо вимкнути мозок, але її можна збудувати спільним зусиллям і дуже чіткою позицією», — зазначила Федина.
Після виступу Софії Федини до виборців звернувся претендент на посаду мера Роман Седлецький. Він коротко розповів свою біографію, а далі відповідав на запитання людей.
— Я скажу чесно, що ніколи не буду обіцяти того, що нереально зробити. Наприклад, це чиста питна вода з-під кранів і повноводна річка Случ. Над цією проблемою потрібно працювати щонайменше 10 років. Але я докладу максимум зусиль, щоб зробити хоча б перші кроки в цьому напрямку, — сказав Седлецький.
Після цього містяни разом з Романом Седлецьким обговорювали проблеми, які їх хвилюють, зокрема в галузі ЖКГ. Кандидат давав відповіді на питання та розповів, що потрібно робити передусім.
Насамкінець Софія Федина зустрілася з однопартійцями і наголосила, що «тільки разом ми зможемо перемогти і реально змінити нашу країну на краще, починаючи зі своєї громади».
Людмила ПОДОЛЯНСЬКА