У Новограді-Волинському прощалися із загиблим курсантом Богданом Матвійчуком

У Новограді-Волинському прощалися із загиблим курсантом Богданом Матвійчуком

Жахлива трагедія сколихнула нашу країну надвечір 25 вересня. Цей день став чорною сторінкою в її історії. Авіакатастрофа літака Ан-26 під містом Чугуєвом Харківської області раптово обірвала 26 життів достойних синів України: 7 членів екіпажу та 19 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.
Для новоград-волинців сумною звісткою стала новина, що серед загиблих — 19-річний курсант, випускник ЗОШ №7, єдина дитина в сім'ї... Богдан Матвійчук.
6 жовтня на в’їзді в місто Новоград-Волинський, біля Меморіалу загиблим воїнам, «живим коридором» керівництво міста, військовослужбовці та місцеві жителі зустріли тіло Богдана. Весь час лив дощ. Це «плакало» небо, у якому він так мріяв літати…
7 жовтня в Будинку офіцерів відбулося прощання із загиблим. Цей день у Новограді-Волинському було оголошено Днем жалоби. Провести хлопця в останню путь прийшли його рідні, друзі, військові, небайдужі новоград-волинці. Вони принесли безліч живих квітів. Ніхто не зміг стримати сліз під час зворушливих промов та спогадів про Богдана. Його пам'ять вшанували хвилиною мовчання. Священнослужителі провели обряд відспівування померлого. Поховали Богдана Матвійчука на центральному кладовищі міста по вул.Чехова.
Тепер йому навіки 19... Попереду в нього було все життя, ратна служба і не одна бойова звитяга. Немає таких слів, щоб передати весь біль і гіркоту втрати батьків, рідних, друзів. Це був його останній політ, який тепер триватиме вічно.
Указом Президента України 27 членів екіпажу та курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба за самовіддане служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку нагороджено медаллю «За військову службу Україні», 26 із них — посмертно.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради