Народна партія — не проєкт «під вибори»

Спостерігаючи за місцевими виборами, усвідомив пророчі думки політолога Самуеля Гантінгтона з його книги «Політичний порядок у мінливих суспільствах». Йдеться про те, що однією з ознак мінливого суспільства є крайня політизація всіх: від села до столиці, від духовенства до військових, від бізнесмена до безробітного.
Чергове знецінення й охопило нашу країну. Черговий ярмарок марнослів’я панує на теренах держави перед виборами. Нам, суспільству, потрібно чи то прокинутися, чи то витверезитися від дурману політичних шоу, депресивних новин та інформаційних зомбувань, перестати вірити телевізору олігархів і політикам на службі в олігархів.
На політичний базар виборів, зокрема наш, місцевий, прийшли пройдисвіти з одноденними «мильними бульбашками» — безграмотні, безсистемні олігархічні партії. Вони «знають», як у Новограді-Волинському та найближчих селах будувати «європейське майбутнє» — через «наш край», вболіваючи «за життя» і за «силу з честю», звертаючись за панібрата на «ти» до селянина, робітника, учителя, лікаря, фермера, підприємця.
Час позбутися всіх цих брехливих політичних слоганів і обрати місцеву владу серед своїх — серйозних, досвідчених, місцевих людей. Ми обираємо владу, яка займатиметься тяжкою, щоденною, буденною роботою для громади.
Народна Партія на чолі з лідером Володимиром Литвином — одна з небагатьох, яка не зрадила своїх прибічників, не пристала до владних партій, не перебігла з одного політичного табору до іншого. Ми мали у своїй історії злети і падіння, але завжди залишалися народною партією.
Переконаний, що правда дорогу знайде. Родина Литвинів — унікальна для села, селянського роду, життя. У наші душі батьки з дитинства заклали основи для прославлення нашого краю через навчання, роботу, службу, відданість рідній землі.
Коли ми всі досягли вищих щаблів у державі, наше прізвище стало мірилом значущості в українському державотворенні. Унікальність нашої родинної філософії в тому, що ми батьками навчені допомагати одне одному, рідним і близьким, оточенню, а з ростом можливостей — кожному, хто до нас звертається. Дехто з плином часу цього не пам’ятає, або роблять вигляд, що забули, — це прикра особливість людської сутності.
Натомість є людська вдячність за зроблене нами і Народною Партією впродовж довгих років. За це ми вдячні об’єктивним землякам, котрі цінують наш наполегливий внесок у розвиток рідного краю.
Хтось із місцевих дописувачів у мережі назвав свій допис «13 друзів Литвина», присвячений місцевим виборам. І він має рацію в одному — нинішні політики місцевого і регіонального розливу зростали за допомогою саме нашої підтримки. За нашого сприяння на рідній Новоград-Волинщині, Житомирщині та загалом в Україні виросли керівники галузей, державні діячі, міністри, військові командири.
Функціонування Народної Партії завжди грунтувалося на створенні важливих економічних, соціальних і гуманітарних передумов. Найбільше це розкрилося в окрузі, де очільник Володимир Литвин неодноразово обирався депутатом.
Особливою гордістю нашої команди є люди, котрі впродовж багатьох років і до сьогодні залишаються вірними прихильниками Народної Партії. Йдемо на вибори-2020 міцною командою кандидатів у депутати всіх рівнів.
Переконаний, що кандидат на посаду міського голови Петро Литвин — кращий вибір для Новоград-Волинської громади. Ми десятиліттями працювали і працюватимемо на благо рідного краю, тож саме такий голова матиме успіх у справах громади — авторитетний, працюючий, із широким колом можливостей для всього регіону.
Сподіваємося, що люди врешті-решт оцінюватимуть партії не за рекламою, а за тим, що конкретно зроблено й робиться. У конкретному населеному пункті та для конкретних людей. І, що не менш важливо, за тими, хто їх представляє. Що це за люди? Що корисного вони зробили? Народна Партія — не черговий проєкт, створений під вибори. Головним нашим гаслом є: «Служити і працювати для громади».
Микола ЛИТВИН, голова Державної прикордонної служби України в 2003-2014 рр., генерал армії України