Шановні новоград-волинці! Не нехтуйте правилами карантину та будьте свідомими!

На території міста Новограда-Волинського, як і по всій Україні, встановлений карантин та запроваджені обмеження, відповідно до рівня епідемічної ситуації, у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції.
Через недотримання карантинних вимог, зважаючи на динаміку поширення коронавірусу, ситуація в місті погіршилася і є нестабільною. Новоград-Волинський, який ще тиждень тому був у «жовтій» зоні поширення коронавірусу, опинився тепер у «помаранчевій» і за показниками близький до «червоної» зони. Від початку епідемії в місті та районі зареєстровано 373 випадки захворюваності на коронавірус, з яких 296 — у жителів міста. Медики б’ють на сполох, адже відділення територіально-медичного об’єднання щодня заповнюються хворими на COVID-19 та новими пацієнтами із підозрою на коронавірусну хворобу, і якщо їх кількість ростиме такими темпами, — будемо змушені розгортати додаткові приміщення для хворих.
Саме тому, дорогі містяни, міська рада знову наголошує: якщо ви хочете, аби ваші діти відвідували школи та дитячі садочки, маєте плани посидіти за філіжанкою кави в затишних кафе, бажаєте відвідувати театральні вистави та інші культурні заходи, — будьте відповідальними! Пам’ятайте, що з послабленням карантинних обмежень коронавірус не зник!
Україну продовжують ділити на чотири зони за рівнем поширення хвороби. Ми повинні спрямувати всі зусилля, щоб наше місто могло жити нормальним життям.
Звертаюся до керівників підприємств, організацій, установ усіх форм власності, підприємців, із розумінням поставитися до ситуації. Від нас із вами залежить, як на практиці будуть виконуватися карантинні заходи, як ми разом зможемо попередити поширення коронавірусу в Новограді-Волинському.
Звертаюся до батьків: із 15 жовтня розпочалися двотижневі канікули, застережіть своїх дітей від відвідування велелюдних заходів та громадських місць, контролюйте їх місцезнаходження, щоб не наражати їх на небезпеку.
Звертаюся до новоград-волинців: уникайте зборів та місць масового скупчення людей, дотримуйтеся встановлених протиепідемічних обмежень, носіть маски, дотримуйтеся соціальної дистанції, без особливої потреби відмовтеся від поїздок громадським транспортом, по можливості, залишайтеся вдома, дотримуйтеся правил особистої гігієни, часто і ретельно мийте руки, проводьте дезінфекцію в приміщеннях.
А в разі виникнення захворювання, — не зволікайте та повідомте про це сімейного лікаря.
Закликаю мешканців Новограда-Волинського бути свідомими і розуміти, що від правильного дотримання умов карантину залежить ваше здоров’я, здоров’я ваших рідних і близьких!
Переконаний, що впораємося з цим викликом, однак ми можемо зробити це лише разом.
Дмитро РУЖИЦЬКИЙ, в.о. міського голови