Відбулося засідання адміністративної комісії

Відбулося засідання адміністративної комісії

7 жовтня під головуванням в.о. міського голови Дмитра Ружицького відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Новоград-Волинської міської ради.
Відповідно до Положення про адміністративну комісію, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 27.01.16 р. №55, її діяльність направлена на повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її, відповідно до законодавства, а також вивчення причин та умов, що сприяли вчиненню адміністративних правопорушень.
Підставою для розгляду адміністративною комісією справи є протокол про адміністративне правопорушення, складений у встановленому порядку уповноваженою на те службовою особою, відповідно до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Під час засідання було розглянуто 33 протоколи, більшість яких стосувалися порушення правил благоустрою (спалювання відходів рослинного положення, неналежне утримання прилеглої території, злив нечистот у неустановлених місцях) та правил додержання тиші.
При вирішенні питання про накладання адміністративного стягнення комісія враховувала норми чинного законодавства про адміністративні правопорушення, характер вчиненого правопорушення, ступінь вини правопорушника, його майновий стан, а також обставини, що пом’якшують чи обтяжують відповідальність.
За результатами засідання комісії на правопорушників накладено штрафи в розмірі від 85 до 255 грн (за порушення тиші) та в розмірі від 340 до 1360 грн (за порушення правил благоустрою).
Алла ВИГОВСЬКА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради