Рятувальники Житомирщини закликають батьків дбати про безпеку підростаючого покоління!

Щодня в Україні виникають десятки надзвичайних подій, унаслідок яких гинуть та травмуються наші співвітчизники. Більшість із них — нещасні випадки або наслідки легковажного ставлення до безпеки самих же громадян. Проте найбільше прикро, коли під час різного роду надзвичайних подій гинуть діти. Особливо, коли йдеться про недогляд за малолітніми дітьми, які найчастіше не можуть правильно зорієнтуватися, опинившись у небезпечній ситуації.
Наслідки ігнорування дорослими правил безпеки під час дитячого дозвілля, на жаль, не змушують себе довго чекати. Так, із початку року на пожежах, що сталися на території нашої держави, уже загинуло 25 дітей і ще майже 100 — на водоймах країни.
Тож рятувальники посилюють профілактичну роботу серед населення та закликають батьків не наражати юних українців на небезпеку.
ШАНОВНІ БАТЬКИ!
Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, то переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться в справному стані, а сірники сховані в недоступному місці.
Якщо ваші діти не здатні самостійно вирішити проблеми, що можуть виникнути, то не залишайте їх удома самих.
Якщо вже так сталося, що вам терміново треба піти у справах, то домовтеся з родичами, сусідами, знайомими тощо, аби вони доглянули ваших дітей.
Вирушаючи на відпочинок до місцевості з водоймою або на природу, слідкуйте за тим, щоб діти не залишалися без нагляду.
Не дозволяйте малолітнім дітям відвідували самостійно місцеві ставки, річки, покинуті будівлі.
Виховуйте в дитини свідоме ставлення до правил безпеки життєдіяльності!
Пам’ятайте, що безпека вашої дитини — це насамперед ваша особиста відповідальність!
УДСНС України в Житомирській області