На «Лесі» даруватимуть айфони за ідеї для розвитку компанії

На «Лесі» даруватимуть айфони за ідеї для розвитку компанії

ШВЕЙНА ФАБРИКА ВЧЕТВЕРТЕ СТАЛА ЛІДЕРОМ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

«Почніть робити те, що потрібно. Зробіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе», — ці слова чудово характеризують кропіткі, щоденні зусилля потужної місцевої компанії «Леся». Адже починали з фахової щоденної діяльності, потім працювали на покращення умов праці й добробуту колективу, а згодом стали рятівним колом для держави, коли в період пандемії громадяни залишилися без належного захисту. У темні часи добре видно світлих людей — колектив фабрики врятував медиків, відкривши нову лінію з пошиття захисних комбінезонів, і отримав за це почесну відзнаку Ради національної безпеки та оборони України (РНБО).
Спільні здобутки стають дуже важливими кроками до успіху. Днями власник фабрики Микола Сиченко презентував колективу нову спільну відзнаку високого рівня — четвертий рік поспіль у національному бізнес-рейтингу компанію «Леся» визнано почесним лідером галузі легкої промисловості.

— Надзвичайно приємно, що на всеукраїнському рівні й у 2020 році відзначено наші успіхи в роботі. Ми вчетверте стаємо лідерами галузі, а це є заслуга кожного працівника! — із привітанням звернувся до колективу керівник Микола Сиченко. — Разом із цим продовжуємо працювати над підвищенням нашого рейтингу, над збільшенням лояльності нашої команди до окреслених завдань.
Із лідерським результатом керівництво привітало увесь колектив, а потім відзначили нагородами кращих працівників. За професійний внесок відзнаки отримали майстер швацького потоку №1 Любов Андріївна Русакова та начальник складу Любов Борисівна Клягіна. Швачка потоку №3 Наталія Федорівна Лук’янець стала «Спеціалістом року».
Як розповів власник фабрики, пандемія коронавірусу викликала економічні кризи в багатьох країнах. Нині від цього страждає й світова модна індустрія. Чимало компаній-виробників одягу мають проблеми із замовленнями та збутом продукції. Показово, що компанія «Леся» на цьому тлі почувається впевнено завдяки мудрому керівництву й злагодженому корпоративному духу. І на цьому тут не зупиняються.
— Можу вас запевнити, що ми гарантовано матимемо об’єм роботи на увесь наступний сезон та, сподіваємося, на подальшу перспективу, — заспокоїв колектив Микола Сиченко. — Щоправда, перед нами постають нові виклики. Наш партнер — торгова марка «Brax» — змушений був скоротити об’єми виробництва в Туреччині, Тунісі, Марокко та закрити декілька своїх компаній у Румунії і Болгарії. Працюватимемо над тим, щоб реалії якомога менше позначилися на нашому виробництві. У свою чергу, закликаємо працівників дбати про власну безпеку, соціальну дистанцію та дотримуватися рекомендованих карантинних норм.
Якісний менеджмент в управлінні бізнесом дозволяє побороти труднощі й втриматися на плаву — на «Лесі» цей підхід відчувається на кожному кроці. У новий сезон компанія зайшла з черговим підвищенням зарплати та двома новими цікавими проєктами, покликаними покращити виробництво та заохотити всіх до продуктивної діяльності. Відтепер працівники отримуватимуть заробітну плату відповідно до свого кваліфікаційного рівня. Чим більше операцій швачка зможе виконати — тим більший дохід отримає.
— Напередодні кваліфікаційний рівень працівників фабрики був визначений за допомогою спеціального анкетування. Ми зацікавлені мотивувати наших «діамантів» — ці співробітники заслуговують отримувати зарплату за найвищим тарифом, — пояснив Микола Вікторович.
Ще одне ноу-хау на фабриці — подарунки за цікаві ініціативи. У рамках проєкту «Фабрика ідей» тепер на «Лесі» можна буде отримати навіть айфон! Кожен зможе пропонувати ідеї: як поліпшити робочий процес, продуктивність, умови праці, корпоративний клімат. Йдеться про все, що піде на користь і дозволить збільшити обсяги виробництва. Колективні ідеї також оцінюватимуть за рейтинговими балами: чим більше балів — тим кращі призи отримають автори ідей.
«Хотів би залучити вас до активності, яка допоможе нам відшукати проблемні місця в роботі та вирішити їх. Звісно, кожному при цьому приємно й корисно буде отримати подарунок», — вважає керівник прогресивної компанії Микола Сиченко.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора