Визначено проєкти-переможці Бюджету участі, що будуть реалізовані у 2021 році

Робоча група з питань організації та координації впровадження і реалізації Бюджету участі в Новограді-Волинській міській ОТГ підвела підсумки голосування за «Бюджет участі-2020».
Голосування тривало з 12 по 17 жовтня винятково онлайн на спеціальній електронній платформі, у зв’язку з поширенням та зростанням кількості захворюваності на коронавірус. У цьому році кожен міг обрати два проєкти бюджету участі — великий та малий. Загалом на розгляд жителів громади було запропоновано 7 великих (кошторис до 200 тис грн) та 11 малих проєктів (кошторис до 100 тис грн).
Усього участь в онлайн-голосуванні взяли 1 тис. 365 осіб. Отож цьогоріч переможцями стали:
великий проєкт:

  • реконструкція та благоустрій території міського пляжу «Центральний» для активного відпочинку та занять спортом на піщаному покритті (автор — Пісоцький Дмитро Віталійович, проєкт №4), кількість голосів — 292;


малі проєкти:

  • облаштування спортивно-ігрової зони «Street Game» для гри в мініфутбол, street ball, парковий волейбол (автор — Сидорчук Олександр Володимирович, проєкт №9), кількість голосів — 244;

  • спортивно-оздоровчий комплекс «Сімейний» (автор — Омельчук Вадим Анатолійович, проєкт №16), кількість голосів — 104;

  • створення музейного військово-меморіального комплексу просто неба на базі фортифікаційних споруд періоду Другої світової війни (автор — Жовтюк Олена Миколаївна, проєкт №7), кількість голосів — 97.


Вищезазначені проєкти будуть профінансовані з бюджету міської ОТГ у 2021 році.
Робоча група висловлює подяку Фонду Східної Європи в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за надання спеціальної електронної платформи для голосування, яка створена в межах швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (Програма EGAP), що фінансується Швейцарією. Також подяка мешканцям громади, які взяли участь у голосуванні та підтримали проєкти бюджету участі.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради