Не стало художника, та пам’ять про нього житиме в його полотнах…

Не стало художника, та пам’ять про нього житиме в його полотнах…

Перед картинами Володимира Серафимовича Лиманця тамуєш подих, забуваєш про все на світі і поринаєш у дивосвіт щедрого, багатого, прекрасного…
Володимир Лиманець — відомий художник Звягельського краю. Народився 2 грудня 1949 року на Житомирщині, у місті Романові. Після закінчення школи навчався в Одеському державному художньому училищі.
У 1974 році за направленням приїхав до Новограда-Волинського, де працював художником-постановником міського Палацу культури. Після організації в Новограді-Волинському художньої майстерні перейшов працювати до майстерні на посаду головного художника. Цій роботі він присвятив 25 років. Пізніше творив шедеври у власній майстерні.
За підрахунками самого майстра, ним створено більше 600 робіт. У переважній більшості — це портрети та пейзажі. Дванадцять портретів громадських і партійних діячів, які в різні роки керували містом Новоградом-Волинським, написав за півтора тижні.
Його полотна знаходяться в приватних колекціях багатьох мешканців нашого міста, Києва, Москви, міст Республіки Польщі, інших країн, де шанують талант нашого земляка.
Лауреат республіканських та обласних художніх виставок. Автор художньої галереї міських голів Новограда-Волинського. Нагороджений медаллю ВДНГ, Почесними грамотами обласного управління культури. У 2019 році нагороджений орденом «Звягель».
Новоград-Волинська міська централізована бібліотечна система