Відбулося 102-ге засідання виконавчого комітету міської ради

Відбулося 102-ге засідання виконавчого комітету міської ради

Під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко 21 жовтня відбулось 102-ге засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання. Участь у засіданні взяли 15 членів виконкому, які розглянули 27 питань порядку денного.
ПРО РОЗМІЩЕННЯ ОБ’ЄКТІВ ВИЇЗНОЇ (ВИНОСНОЇ) ТОРГІВЛІ ТА НАДАННЯ ПОСЛУГ У СФЕРІ РОЗВАГ
Визначено адреси для розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі та надання послуг у сфері розваг: вул.Шевченка, 2, 7, 17-А, 22, 45-А, 49, 50, 57, вул.Івана Мамайчука, 18-А, вул.Пушкіна, 6, 10-А, вул.Ніколаєва, 11-А, вул.Володимира Антоновича, 1-А, вул.Замкова, 7, вул.Юрія Глухова, 48, вул.Леваневського, 2, вул.Наталії Оржевської, 13.
ПРО ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2020-2021 РОКІВ
Як проінформував начальник управління ЖКГЕ та КВ міської ради Олександр Богданчук, відповідно до розпорядження від 15.10.2020 р. №208(о) «Про початок опалювального сезону 2020-2021 років», КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» розпочало опалювальний сезон із 16 жовтня. Опалюється житловий фонд міста (166 будинків) та соціальна сфера (11 шкіл, 11 садочків та інших об’єктів).
На балансі підприємства перебуває 25 котелень (одна — в оренді), з яких одна котельня працює на альтернативному виді палива (дрова), решта — природний газ. Із 24 котелень, що експлуатуються КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», — 19 працюють в автоматизованому режимі, подача теплоносія регулюється в залежності від температури зовнішнього повітря. У ході підготовки до опалювального сезону замінено 1,64 км теплових мереж (у т. ч. 1,38 км — із попередньо ізольованих труб).
КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» не має заборгованості за спожитий природний газ за минулий опалювальний сезон. Дебіторська заборгованість із теплопостачання станом на 01 жовтня становить 5,4725 млн грн. Практично всю цю суму заборгувало населення. Тариф для населення на послугу з постачання теплової енергії на опалювальний сезон складає 1465,04 грн (із ПДВ), що на 12% менше, ніж у попередній зимовий період.
Новоград-Волинською міською радою для підготовки теплового господарства до зими виділено КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» 850 тис грн, які використані на реконструкцію теплових мереж із заміною аварійних ділянок на котельні по вул.Шевченка, 1. Також виділено кошти в сумі 101,622 тис. грн для дооснащення нерухомого майна міської ради засобами обліку теплової енергії. Надано поворотну фінансову допомогу в сумі 145 тис. грн для заміни теплових мереж на труби з пінополіуретановою ізоляцією на котельні по вул. Пушкіна, 14, та 55 тис. грн — на встановлення газосигналізаторів «Варта 1-03» у комплекті з 2 давачами метану (ДМ-4) на котельнях.
ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ ТАРИФІВ НА ВИРОБНИЦТВО ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ
Встановлено тарифи на виробництво теплової енергії з використанням альтернативних джерел енергії, її транспортування та постачання для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, які надаються:

  • ТОВ «Тепло Україна» — 1403,79 грн/Гкал із ПДВ;

  • ПП «Теплодар 2»: виробництво теплової енергії — 1253,69 грн/Гкал із ПДВ; постачання теплової енергії — 13,55 грн/Гкал із ПДВ.


Ці рішення вводяться в дію з дня офіційного оприлюднення.
ПРО ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН ДО ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2020 РОКУ
Протягом звітного періоду до виконавчого комітету міської ради надійшло 1710 звернень громадян, що на 467 звернень (або на 3,6%) менше, у порівнянні з попереднім роком. Найчастіше у зверненнях порушувалися питання земельних відносин, благоустрою, житлової політики.
Із метою запобігання поширенню COVID-19 особисті прийоми громадян з березня призупинено на час карантину. У відповідності до вимог часу, робота із зверненнями громадян проводилася в телефонному режимі та в режимі електронних звернень, на вході до адміністративної будівлі встановлена спеціальна скринька щодо звернень громадян.
Протягом січня-березня міським головою було проведено 7 особистих прийомів громадян, під час яких прийнято 51 особу. Секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету, керівниками виконавчих органів міської ради прийнято 35 громадян. Переважна кількість питань, порушених громадянами, стосувалися лікування та житлово-комунального господарства. Вагома частина звернень — із приводу земельних відносин, надання матеріальної допомоги, будівництва, вирішення соціальних питань, проблем зв’язку.
Усього за 9 місяців 2020 року керівниками самостійних органів міської ради прийнято 2075 звернень громадян. Основними темами були проблеми благоустрою міста, роботи міського пасажирського транспорту, обслуговування житла.
Також під час засідання виконавчого комітету міської ради були прийняті рішення: про встановлення тарифів на платні медичні послуги КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» (доповнення), про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру у Новоград-Волинській міській ОТГ на 2021 рік, про створення комісії з питання безоплатної передачі в комунальну власність Новоград-Волинської міської ОТГ в особі Новоград-Волинської міської ради об’єктів нерухомого майна та низка поточних питань. Проєкт рішення «Про встановлення білбордів та сіті-лайтів» не був підтриманий членами виконавчого комітету міської ради.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради