Відбулось останнє пленарне засідання сесії міської ради VII скликання

Відбулось останнє пленарне засідання сесії міської ради VII скликання

22 жовтня відбулось останнє пленарне засідання сесії міської ради VII скликання. У завершальному для нинішньої каденції депутатів засіданні 48-ї сесії взяв участь 21 народний обранець. Щоправда, троє з них працювали дистанційно в режимі відеоконференції. Така форма роботи затверджена відповідним Порядком проведення пленарних засідань сесій (розпорядження №213(о) від 20.10.2020 року). За три години роботи депутати розглянули 27 питань порядку денного.
Ключовим питанням засідання сесії стало внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ на 2020 рік. Зокрема, виділено кошти на: придбання обладнання та предметів довгострокового користування для міськрайТМО; капітальний ремонт елементів благоустрою території ДНЗ №13; реконструкцію покрівлі будівлі Палацу дітей та молоді; ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі кінотеатру на вул.Шевченка, 5/1; капітальний ремонт житлового будинку №11 на площі Лесі Українки; придбання обладнання і системи доочистки води для закладів освіти; проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту; співфінансування в частині забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа тощо.
Розглянули та ухвалили рішення у сфері майнових та земельних питань за рекомендаціями профільних депутатських комісій, а також внесли зміни в низку Програм та Положень.
Не погодили введення в дію рішення конкурсної комісії щодо визначення переможця конкурсу: «Визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Новоград-Волинської міської ОТГ», а також інвестиційну програму поводження з твердими побутовими відходами на 2021 рік товариству з обмеженою відповідальністю «Міськкомунсервіс».
У межах засідання обговорили ситуацію щодо поширення в місті COVID-19. Так, т.в.о. головного лікаря КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василь Борис зазначив, що всі ліжко-місця в лікарні, які передбачені для госпіталізації хворих із коронавірусною інфекцією та ізоляції хворих із підозрою на COVID-19, заповнені. Для госпіталізації хворих із підозрою на коронавірус під ізоляційне відділення перепрофільовані кардіологічне, дитяче та неврологічне відділення. Вирішується питання забезпечення хворих кисневою терапією. Варто наголосити, що динаміка захворюваності на коронавірус зростає, а отже, ситуація змінюватиметься в гірший бік. Тому новоград-волинцям украй важливо сумлінніше дотримуватись основних правил запобігання захворюванню.
Крім того, заслухали інформацію заступника начальника Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП у Житомирській області Івана Запоточного щодо львівського сміття, яке знаходиться на території земельної ділянки на вул.Борісова, 4.
Зокрема, слідчим Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП у Житомирській області повідомлено, що в межах кримінального провадження стосовно земельної ділянки на вул.Борісова, 4, за №12020060090000383 від 27.04.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239, ч.1 ст.240, ч.1 ст.388 КК України, на цей час триває досудове розслідування, проводяться судові експертизи та інші слідчі дії.
Тим часом управлінням містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради подано судовий позов про розірвання договору оренди земельної ділянки на вул.Борісова, 4, від 10.10.2019 року, укладеного між Новоград-Волинською міською радою та ТОВ «Трейд Логін Інвест» і ухвалою Господарського суду Житомирської області 07.08.2020 року відкрито провадження в справі за №906/893/20.
Насамкінець сесії тимчасово виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко подякувала депутатам міської ради VII скликання за роботу та побажала успіху в наступній каденції.
Олена ОБУХ, т.в.о. начальника відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради