Інклюзивно-ресурсний центр запрошує на свій Youtube-канал

Інклюзивно-ресурсний центр запрошує на свій Youtube-канал

Новоград-Волинський міський інклюзивно-ресурсний центр створив освітній Youtube-канал. Аудиторія каналу — це педагоги, які працюють в інклюзивному освітньому просторі, діти та учнівська молодь, батьки звичайних дітей та дітей з особливими освітніми потребами.
ІРЦ готує та викладає власні відео на каналі в 5 напрямках. Наразі вже є 57 відео-матеріалів. Аби розширити компетентність батьків дітей з ООП щодо виховання і навчання дітей, — це відеоконсультації та відеоуроки для батьків, відеозустрічі в ресурс-студії «Майстерня успіху» для батьків дітей з ООП, яка діє при інклюзивно-ресурсному центрі.
Для звичайних дітей створені відеодіалоги для підлітків на тему виховання толерантного ставлення до дітей, які відрізняються від них, визнання права дітей з ООП на освіту, їх можливості навчатися зі звичайними дітьми, проживати в сім’ї, соціалізовуватися.
Педагогічним працівникам, корекційним педагогам, які працюють в освітньому інклюзивному просторі, пропонуються відеозаняття в «Інклюзивній школі», яка також діє при ІРЦ.
Спікерами занять виступають не лише фахівців ІРЦ, але й освітяни Новоград-Волинської міської ОТГ, які діляться своїм досвідом роботи, допомагають педагогам розширити професійний досвід і компетенції у формуванні інклюзивного освітнього середовища.

Сучасні види інформаційних ресурсів та можливості мережі Інтернет сприяють розвитку стійкого комунікативного зв’язку, розширенню можливості для освіти й самоосвіти кожної людини. Інклюзивно-ресурсний центр планує і надалі готувати відеоматеріали, щоб підтримувати свою аудиторію, поширювати інформацію про ідеї, досвід та практику інклюзії.
Раді зустрічі на Youtube-каналі КУ ІРЦ Новоград-Волинської МР за посиланням.
КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради