Відтепер українці зможуть самі складати і пропонувати питання для іспиту з ПДР

Відтепер українці зможуть самі складати і пропонувати питання для іспиту з ПДР

Сервісні центри МВС пропонують усім охочим узяти участь у вдосконаленні екзаменаційних питань з правил дорожнього руху. Для цього створений спеціальний, повністю прозорий та відкритий «Банк екзаменаційних питань з ПДР».


Така практика широко розповсюджена в європейських країнах, але в нашій країні у сфері надання державних послуг ця ідея інноваційна.
Тепер будь-який профільний фахівець або небайдужий громадянин може надати свої пропозиції до екзаменаційних питань з підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів.
Для цього особі необхідно ознайомитися з нашою онлайн-формою та викласти в ній свої пропозиції, надавши згоду на їх використання. Вони мають бути оформлені у вигляді тексту з варіантами відповідей та зазначенням правильної відповіді, за необхідності до них долучаються ілюстрація або відео. Також надається обгрунтування правильної відповіді у вигляді посилання на конкретні пункти (статті) нормативних документів.
Пропозиції можна надавати до питань за такими напрямками:

  • правила дорожнього руху;

  • будова та експлуатація транспортних засобів;

  • основи безпечного водіння;

  • основи права в області дорожнього руху;

  • надання першої медичної допомоги.


Отримані пропозиції будуть систематизуватися і виноситися на розгляд комісії, яка після обговорень прийматиме рішення щодо їх врахування або відхилення.
Потім усім особам, які заповнили форму, будуть надіслані повідомлення на електронну пошту з результатами про погодження або відхилення наданих пропозицій.
Розуміємо, що їх оформлення потребуватиме від вас деякого часу, але вони неабияк допоможуть нам створити справді досконалі, більш зрозумілі та доступні білети з ПДР.
Маємо до вас прохання: надавати виважені та аргументовані пропозиції.
Нагадуємо, що на сайті Головного сервісного центру МВС можна перевірити свої знання ПДР на онлайн-тренажері.
Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном: (044) 290-19-88, або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС.
РСЦ ГСЦ МВС у Житомирській області