Про застосування карантинних обмежень на території Новоград-Волинської міської ОТГ (COVID-19)

Про застосування карантинних обмежень на території Новоград-Волинської міської ОТГ (COVID-19)

Із 11 листопада до карантинних обмежень на території Новоград-Волинської міської ОТГ внесено певні зміни. Зокрема, за умови неухильного дотримання протиепідемічних заходів відновлено навчання в закладах освіти та дозволено прийом відвідувачів закладами громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо). Ринки надалі зможуть провадити свою діяльність, також за умови дотримання низки вимог із запобігання поширенню COVID-19. У разі порушення карантинних правил, діяльність таких суб’єктів господарювання буде призупинятися.
Про ці та інші карантинні дозволи і обмеження на території Новоград-Волинської міської ОТГ говорили 10 листопада на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко.
На підставі оцінки епідемічних показників, протокольним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто Новоград-Волинський із 2 листопада потрапило до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Із 9 листопада всю Житомирську область віднесено до «червоної» зони.
Відтак після тривалого обговорення, враховуючи протокол Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. №41, а також протокол позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. №41, на території Новоград-Волинської міської ОТГ вирішено ЗАБОРОНИТИ:

  1. Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів».

  2. Прийом відвідувачів у кінотеатрах (крім «автокінотеатрів»).

  3. Прийом відвідувачів у торговельно-розважальних центрах.

  4. Прийом відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

  5. Відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім'ям, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

  6. Проведення закладами охорони здоров’я планових заходів із госпіталізації, крім:



  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

  • надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим;

  • надання медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

  • надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах;

  • проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей;

  • надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів із госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19, відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.


ДОЗВОЛИТИ з 11 листопада 2020 року:
1. Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, у тому числі перевезення:

  • легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, у яких — не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;

  • службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і винятково за маршрутами руху, про які поінформовано не менше, ніж за два дні органи Національної поліції.


2. Посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.
3. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, у тому числі — учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців), а також:
3.1 покласти відповідальність за забезпечення засобами захисту та дотриманням протиепідемічних заходів на керівників закладів освіти;
3.2 делегувати керівникам закладів загальної середньої та професійної освіти право організовувати освітній процес із використанням «змішаних форм навчання» та технологій дистанційного навчання, враховуючи рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, особливості закладу освіти та стан захворюваності на коронавірусну інфекцію учасників освітнього процесу;
3.3 визначати форми організації освітнього процесу в закладі освіти рішенням педагогічної ради закладу;
3.4 рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти, у разі потреби та з метою попередження скупчення дітей у міському транспорті, при вході в школу, відвідуванні шкільної їдальні тощо приймати рішення щодо внесення змін до часу початку освітнього процесу учнів початкової, середньої та старшої школи.
4. Прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) за умови:
4.1 здійснення прийому відвідувачів винятково з 7-ї та до 22-ї години;
4.2 заповненості — не більше 50% посадкових місць закладу та забезпечення дотримання відстані — не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш, як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахуванням дітей віком до 14 років);
4.3 біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами — не менше 1,5 м;
4.4 організації на вході до закладу або поруч із місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
4.5 недопущення черги (в тому числі — для користування санвузлами) в приміщенні закладу;
4.6 заборони самостійного входу відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;
4.7 заборони функціонування дитячих кімнат;
4.8 заборони проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більше 10 осіб;
4.9 забезпечення адміністрацією/персоналом контролю виконання умов із недопущення черг та скупчень відвідувачів;
4.10 забезпечення суб’єктом господарської діяльності:

  • постійної наявності рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах;

  • інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі;

  • вологого прибирання виробничих приміщень, місць контакту рук працівників і клієнтів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (у кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

  • централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

  • безперешкодного доступу контролюючих органів до відеозаписів із метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів у приміщенні закладу громадського харчування.


5. Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного й побутового обслуговування населення, у тому числі: торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садовим матеріалом.
6. Здійснення торговельної діяльності (у тому числі — для ринків) за умови:

  • допуску працівників ринку, продавців та відвідувачів на територію ринку винятково за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі — виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;

  • наявності на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспансерів з антисептиком;

  • обладнання місць торгівлі захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;

  • забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

  • забезпечення на робочому місці дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 працівниками ринків.


6.1. Керівникам ринків КТП «Міський ринок» — Богданчук Н.Г., кооперативний ринок «Урожай» — Григоренко В.В., ринок «Привоз» ТОВ «Тандем» — Костюк М.К.:

  • організувати відповідну роботу з суб’єктами господарської діяльності щодо приведення торгових місць на ринках у відповідність із протиепідемічними вимогами під час карантину та оперативне усунення виявлених порушень;

  • забезпечити контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVlD-19 на ринках.


У разі виявлення порушень щодо недотримання санітарно-епідемічних вимог суб’єктом, що здійснює свою торговельну діяльність на території ринку, адміністрація ринку припиняє господарські відносини із суб’єктом торговельної діяльності.
7. Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів.
8. Діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.
9. Діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.
Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради доручено посилити контроль за неухильним дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування та притягувати до відповідальності керівників чи власників закладів громадського харчування за недотримання профілактичних чи протиепідемічних заходів, спрямованих на ліквідацію епідемії, спалаху інфекційної хвороби та її наслідків, а також вносити пропозиції щодо призупинення діяльності суб’єктів господарювання, в разі порушення ними карантинних обмежень.
Рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на її території.
Пам’ятаймо: подолати пандемію можливо лише за умови відповідального ставлення кожного громадянина до встановлених правил. Будьте свідомими! Бережіть себе та рідних!
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради