Відбулася установча сесія новообраної Новоград-Волинської міської ради восьмого скликання

Відбулася установча сесія новообраної Новоград-Волинської міської ради восьмого скликання

Відповідно до постанови Новоград-Волинської міської територіальної виборчої комісії від 12.11.2020 р. №150, 17 листопада у великій залі Будинку рад відбулася перша сесія новообраної міської ради восьмого скликання.
Про підсумки виборів депутатів міської ради восьмого скликання та міського голови проінформувала голова міської ТВК Лідія Барановська. Відтак, до своїх повноважень приступив голова міської громади Микола Боровець (за якого віддали голоси 2463 виборці) та 34 депутати (від 9 партій).
Під час засідання було обрано секретаря міської ради. Ним за більшістю голосів (27 — за, 5 — проти, 1 — утримався) таємного голосування стала Оксана Гвозденко (попереднє місце роботи — заступник міського голови).
Також за поданням міського голови затверджено двох заступників. Ними стали Наталія Борис (попереднє місце роботи — директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради) та Ірина Гудзь (попереднє місце роботи — консультант проєкту українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ, компоненту «Професійні кваліфікації» проєкту «Просування енергоефективності та виконання директиви ЄС з енергоефективності»). Пропозицію щодо затвердження заступника з питань житлово-комунального господарства буде внесено на чергове засідання сесії.
Керуючим справами виконавчого комітету міської ради обрано Олександра Долю (попереднє місце роботи — директор ПП «Карго Транс Плюс»).
Крім того, утворено виконавчий комітет у складі 21 особи, затверджено старост міської територіальної громади та утворено постійні комісії, затверджено їх склад і обрано голів.
Отож старостами, які представлятимуть інтереси сіл Новоград-Волинської міської територіальної громади стали:

  • Лариса Левчук (села Великий Молодьків, Багате, Груд);

  • Аліна Храбан (села Дідовичі, Борисівка);

  • Геннадій Челядін (села Майстрів, Мастрова Воля, Маковиці);

  • Анатолій Терещук (села Наталівка, Олександрівка);

  • Надія Панфелюк (села Пилиповичі, Анета, Городище, Степове).


Головами п’яти утворених постійних комісій міської ради обрано:

  • Андрія Сухих — головою постійної комісії з питань міського бюджету, комунальної власності та економічного розвитку;

  • Віктора Овдіюка — головою постійної комісії з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян;

  • Олександра Широкопояса — головою постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту;

  • Дмитра Рудницького — головою постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів;

  • Петра Литвина — головою постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин.


У ході обговорення вирішено доопрацювати персональний склад виконавчого комітету міської ради, а також, у разі звернення депутатів, які бажають увійти до складу окремої постійної комісії з питань економічного розвитку, розглянути питання про її утворення.
Першу сесію міської ради восьмого скликання було вирішено не закривати та провести 24 листопада друге пленарне засідання, на якому розглянути питання, зокрема, щодо:

  • внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік;

  • внесення змін у додаток 2 до рішення міської ради від 20.12.2019 р. №825 «Про затвердження Програми соціально-економічного розвитку Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік»;

  • оплати праці міського голови;

  • затвердження Положення про старосту.


Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради