Служба автомобільних доріг у Житомирській області звертається до водіїв

Служба автомобільних доріг у Житомирській області розпочала роботи із зимового експлуатаційного утримання автодоріг державного значення. Ставлення водіїв до керування в умовах ускладнення погоди змусило нас звернутися з роз’ясненням.
Служба автомобільних доріг в області застосовує всі наявні засоби для забезпечення безаварійного проїзду автотранспорту, особливо — в умовах несприятливих погодних умов.
Для прикладу, 17 листопада на автодорогах загального користування державного значення було задіяно 32 піскорозкидачі та 28 одиниць іншої техніки, що обробили протиожеледними матеріалами поверхню доріг. Проїзд було забезпечено.
Незважаючи на проведені роботи, у Житомирській області сталося 3 дорожньо-транспортні пригоди (попередня причина — перевищення швидкості). Як наслідок — 5 загиблих.
САД у Житомирській області звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, а головне — швидкісного режиму!
Крім того, підготуйте свій транспортний засіб до експлуатації в зимовий період: замініть сезонні шини та перевірте справність.
Сідаючи за кермо, оцініть погодні умови та відповідно налаштуйтеся. Не варто забувати, що мокре дорожнє покриття збільшує гальмівний шлях у рази, а подорожуючи при обмеженій видимості, у туман, дистанцію варто збільшувати, а швидкість зменшувати.
Пам’ятайте, що обережне та свідоме керування убезпечить вас від небажаних наслідків та може зберегти ваше життя та здоров’я кожного з учасників дорожнього руху.
Будьте здорові!
Пресслужба САД у Житомирській області