Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ

«Протягом минулої доби серед жителів міста лабораторно підтверджено 65 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 10 нових випадків — серед жителів району», — повідомляє 19 листопада Леся Становська, т.в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
Протягом доби зафіксовано два летальних випадки. Від ускладнень коронавірусної інфекції померли житель міста, 1947 р.н., та житель району, 1959 р.н.
У повідомленні днем раніше йшлося, що протягом попередньої доби серед жителів міста лабораторно підтверджено 2 нових випадки захворювання на коронавірус, а також 10 нових випадків — серед жителів району. Також протягом доби зафіксовано один летальний випадок — померла жителька району, 1941 р.н., із підозрою на коронавірусну інфекцію.
17 листопада повідомляли про 86 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус серед жителів міста, а також про 10 нових випадків — серед жителів району. Протягом цієї ж доби від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, помер житель міста, 1946 р.н.
Упродовж минулих вихідних серед жителів міста лабораторно підтверджено 112 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 42 нові випадки — серед жителів Новоград-Волинського району. Протягом вихідних зафіксовано три летальних випадки. Від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, померли жительки міста, віком 49, 73 та 78 років.
Станом на 9:00, 19 листопада, на стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 67 хворих на коронавірусну інфекцію. В ізоляційному відділенні знаходиться 40 осіб із підозрою на коронавірус. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 7 осіб знаходяться у важкому стані, з них один пацієнт — на апараті ШВЛ.
Із початку пандемії серед госпіталізованих хворих із підтвердженим діагнозом на коронавірусну хворобу COVID-19 до КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» зареєстровано 36 летальних випадків. Із Новоград-Волинського району — 31 особа (у т.ч.: міських жителів — 23, сільських жителів — 8), Ємільчинського району — 4 осіб та Баранівського району — одна особа.
Шановні жителі Новоград-Волинської міської ОТГ! Закликаємо дотримуватися основних правил: ретельно мийте та дезінфікуйте руки; носіть захисну маску в громадських місцях; уникайте великого скупчення людей; дотримуйтеся соціальної дистанції.
Наполегливо просимо: при перших симптомах занедужання звертатися до свого сімейного лікаря в телефонному режимі.
Також, як інформує адміністрація КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО», лікарі, які надають медичну допомогу хворим із коронавірусною хворобою в інфекційному відділенні та пацієнтам із підозрою на коронавірусну хворобу на площах неврологічного, дитячого та кардіологічного відділень, консультують родичів щодо стану здоров’я хворих у телефонному режимі:

  • інфекційне відділення — з 14 до 15 год, за тел.: 3-51-59;

  • кардіологічне відділення — з 13 до 14 год, за тел.: 3-50-85;

  • дитяче відділення — з 13 до 14 год, за тел.: 3-51-11;

  • неврологічне відділення — з 13 до 14 год, за тел.: 3-51-65.


Кожен громадянин може отримати офіційну та вичерпну інформацію з усіх питань щодо COVID-19, зателефонувавши у всеукраїнський контакт-центр Міністерства охорони здоров’я України з протидії коронавірусній хворобі за номером: 0-800-60-20-19. Дзвінки на цей номер безкоштовні. Консультації надаються цілодобово.
За матеріалами міської ради