Перша сесія Новоград-Волинської міської ради восьмого скликання завершила свою роботу

Перша сесія Новоград-Волинської міської ради восьмого скликання завершила свою роботу

24 листопада депутати зібралися на друге пленарне засідання першої сесії міської ради восьмого скликання. Під час засідання, яке проходило під головуванням міського голови Миколи Боровця та за участі 29 народних обранців, було розглянуто 5 питань, депутатське звернення, 3 депутатських запити та заслухано інформацію щодо земельної ділянки на вул.Шевченка, 12-В. На початку засідання очільник громади проінформував про сформування депутатської фракції міської ради «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».


ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ
Депутати прийняли зміни до рішення міської ради від 17.11.2020 року «Про внесення змін до бюджету Новоград-Волинської міської ОТГ». Зокрема, це — надходження субвенцій із державного бюджету на закупівлю засобів захисту учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину (911 тис. 234 грн) та на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» (687 тис. 125 грн), а також перерозподіл коштів у межах галузей на першочергові потреби за пропозиціями розпорядників коштів. Інформаційний матеріал до проєкту рішення був попередньо опрацьований депутатами міської ради на спільному засіданні. Питання щодо надання фінансової підтримки КП «Шляхрембуд» для погашення заборгованості, відповідно до постанов та рішень суду, вирішено відкласти для додаткового вивчення.
Крім того, затверджено зміни до Програми соціально-економічного розвитку міської громади на 2020 рік та Положення про старосту, встановлено умови оплати праці міського голови, а також затверджено заступником міського голови Віталія Якубова, який куруватиме напрямок житлово-комунального господарства. Нагадаємо, що на першому пленарному засіданні першої сесії міської ради затверджено двох заступників міського голови — Наталію Борис та Ірину Гудзь.
ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
На засіданні підтримали звернення депутатів міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики щодо підтримки законопроєктів «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування корупційного механізму «кеш-бек» за №3853-1, №3853-2 та №3993». Відповідне звернення було внесено до порядку денного за пропозицією депутата міської ради, голови постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту Олександра Широкопояса.
ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ
Підтримали вимоги депутата міської ради, голови постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Петра Литвина щодо проведення повного аудиту фінансово-господарської діяльності міської ради, надання інформації щодо кількості працюючих у міській раді та міськвиконкомі, заробітної плати міського голови та його заступників, середньомісячної заробітної плати по місту за період із 01.09.2015 по 01.09.2020 рр., виплати коштів секретарю міської ради та виплати коштів працівнику ЖКГ у зв’язку з звільненням, прозорості використання коштів на проведення ремонтних робіт у місті за період роботи міської ради сьомого скликання.
Також підтримано ще два депутатські запити, які були внесені на розгляд засідання за пропозицією депутата міської ради, члена постійної комісії міської ради з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян Олександра Махновецького:

  • до міського голови Миколи Боровця щодо необхідності облаштування пішохідних переходів і світлофорів на міжнародній трасі «Київ — Чоп» (перехрестя вулиці Київська, 2,
    в с.Наталівці та вулиці Михайла Драгоманова, 140, у м.Новограді-Волинському);

  • до керівника виробничого підрозділу Коростенська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Володимира Мишина щодо необхідності облаштування надземного пішохідного переходу через залізничні колії в районі вулиць Юношева і Вокзальна.


Крім того, про передачу в оренду земельної ділянки на вул.Шевченка, 12-В, за результатами проведених земельних торгів у формі аукціону проінформував начальник управління — головний архітектор міста управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради Дмитро Гудзь.
Відеотрансляцію другого пленарного засідання першої сесії Новоград-Волинської міської ради восьмого скликання можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/MZDgkP5wFRw.
Із повними текстами прийнятих рішень, після їх підписання, можна буде ознайомитися на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради в рубриці «Документи — Рішення міської ради», результати поіменного голосування розміщені в рубриці «Депутатський корпус — Сесії міської ради — Результати поіменного голосування».
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради