Микола БОРОВЕЦЬ: «Моє завдання полягає в захисті й відстоюванні інтересів громадян»

Микола БОРОВЕЦЬ: «Моє завдання полягає в захисті й відстоюванні інтересів громадян»

Новообраний очільник Новограда-Волинського Микола Боровець 24 листопада провів свою першу прес-конференцію на посаді міського голови. Микола Петрович запросив представників місцевих ЗМІ, щоб обговорити модель співпраці та формат висвітлення діяльності виконавчих органів міської ради.
Прозорість та відкритість роботи міської влади має бути в пріоритеті, адже це сприяє ефективному контролю з боку громадськості та своєчасному впливу на управлінські процеси. Керівник громади бачить прогресивний розвиток громади можливим за допомогою тандему з небайдужими жителями та представниками громадських організацій. Зокрема, уже розпочато процес створення громадської ради, яка стане консультативно-дорадчим органом. Так, перша організаційна зустріч із активістами відбулася 25 листопада у великій залі Будинку рад.
З обранням нового депутатського корпусу в структурі міської ради відбулися зміни, які Микола Боровець озвучив журналістам. Отже, 34 депутати, які представляють 9 політичних партій, утворили 5 постійних комісій, а секретарем міської ради обрано Оксану Гвозденко. Названий новий склад виконавчого комітету та перелік старост приєднаних до міської територіальної громади 14 сіл. Також Микола Петрович представив заступників міського голови — Наталію Борис, Ірину Гудзь, Віталія Якубова та керуючого справами виконавчого комітету міської ради Олександра Долю.
Міський голова зазначив, що його команда, крім забезпечення життєдіяльності міста, займатиметься грунтовною розробкою програми стратегічного розвитку Новограда-
Волинського та сформує якісний план соціально-економічного розвитку на 2021 рік, який ляже в основу бюджету громади.
У межах зустрічі з журналістами очільник міста виділив декілька основних інформаційних блоків, зокрема:
COVID-19
Ситуація із захворюваністю на коронавірус у місті лишається напруженою. І хоча наразі на стаціонарному лікуванні в міськрайТМО перебуває 120 хворих (наповненість ліжко-місць — 75%), завантаженість лікарні коливається в деякі дні до 100%. Щодо амбулаторного лікування, то вдома на сьогодні лікується 940 жителів міста.
І якщо пацієнти, котрі підпадають під дію ковідного пакету надання медичних послуг, мають змогу лікуватися на 90% за рахунок державних коштів НСЗ, то лікування хворих у межах інших пакетів ускладнюється дефіцитом необхідних медикаментів. Тому, згідно зі складеним медиками протоколом медикаментів, Микола Боровець доручив відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради розпочати моніторинг наявності необхідних ліків в аптеках міста.
Крім того, минулої п’ятниці під час відрядження до Києва Микола Петрович вирішив питання забезпечення міськрайТМО киснем до кінця року.
ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ ГРОМАДИ
Міський голова розглядає можливість зменшення чинного тарифу на теплопостачання. Планується аудит фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств, а також перегляд кадрів. Так, ті працівники, які працюють не фахово, будуть замінені.
Очільник громади зазначив, що необхідно посилити контроль за якістю капітального будівництва доріг, тому планується створення відповідного управління шляхом внутрішнього перерозподілу штатних одиниць у структурі виконавчих органів.
ІНВЕСТИЦІЇ
Напрацьований Миколою Петровичем досвід інвестиційної роботи під час двох попередніх каденцій на посаді міського голови (2002-2010 роки) сприятиме залученню до громади інвестицій різного формату (комерційного і промислового виробництва, у сфері енергозбереження тощо). Позаяк, за рахунок приєднання до міста 14 сіл, з’явилася можливість створення промислового парку.
Микола Боровець: «Місто не повинно бути поза участю жодного національного і міжнародного проєкту та грантової програми, які дають можливість залучення коштів. У цих питаннях великий досвід має заступник міського голови Ірина Гудзь, яка разом із міським головою працюватиме в цьому напрямку».
КАДРИ
Створена робоча група, яка аналізує структуру виконавчих органів. Ведеться робота з перегляду структури без збільшення кількісного складу, а шляхом перерозподілу штатних одиниць. Між тим, поруч із введенням додаткових одиниць через приєднання 5 сільських рад, планується суттєве скорочення діючого штату.
У другій частині прес-конференції міський голова відповів на запитання журналістів.
Наостанок Микола Боровець наголосив, що його завдання як міського голови полягає в захисті й відстоюванні інтересів громадян, розв’язанні проблем із залученням необхідних ресурсів та прозорому підході до висвітлення діяльності виконавчих органів.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради